NRK Meny
Normal

Slik ser en drømmedytter ut

Noen tar det å få folk til å utlevere drømmer litt mer på alvor enn andre. I Vestre-Toten kommune svever såkalte «drømmedyttere» rundt i korridorene i forbindelse med NRK-prosjektet "Drømmer for Norge".

Drømmedytterne

Drømmedytterne Mona Myrland og Lisbeth Eilertsen har laget sitt eget drømmekostyme.

Foto: Anders Espe / NRK

I lekre, grønne kapper og med fine hatter startet bibliotekarene Mona Myrland og Lisbeth Eilertsen tirsdag sin jakt på folks drømmer. De kaller seg selv drømmedyttere, og vil samle inn drømmer på Raufoss. Hele uken skal de gå rundt å få totningene til å utlevere drømmene sine.

 • Se video lenger nede i saken!

– Vi håper at disse kostymene skal inspirere folk til å lese inn drømmen sin, sier biblioteksjef Myrland, som selv kom på ideen om drømmedyttere.

Hun tror de aller fleste vil bli overrasket over å få to damer iført grønne kapper på besøk, men legger til at hun tror de fleste synes det blir artig.

–Det er jo ikke hver dag man får besøk av to utkledde damer.

På Toten har det vært stor drømmeiver, etter at NRK satte i gang prosjektet «Drømmer for Norge». På toppen av kornsiloen på Lena oppfordret ordføreren i Østre Toten, Hans Seierstad, alle landets ordførere til å utlevere drømmene sine.

–Jeg tror nok ikke det er bare på Toten vi drømmer, men dette med drømmedytting er kanskje et «totensk» fenomen, mener Eilertsen.

Positiv respons

Det tok ikke lang tid for damene å dytte inn sin første drøm, og de aller fleste stilte opp da drømmedytterne kom bort. Bibliotekarene var overveldet over den positive responsen.

–Det er utrolig artig. Det er så sporty å stille opp å utlevere drømmene sine helt på sparket, smilte Eilertsen.

Tom Bakkelund var en av dem som var fortalte drømmen sin, og ble sjarmert når de grønne damene kom bort til han.

Leif Waarum

Ordfører i Vestre-Toten kommune, Leif Waarum utfordrer Terje Odden i Søndre-Land kommune til å dele drømmen sin.

–De var helt klart en medvirkende årsak til at jeg gjorde dette, mente han.

Sender stafettpinnen videre

På sin ferd gjennom gangene i rådhuset traff drømmedamene på ordføreren i Vestre-Toten, Leif Waarum, som tok utfordringen på strak arm. Han hadde fått med seg utfordringen til Seierstad i nabokommunen, og sendte den likeså godt videre!

–Jeg sender utfordringen videre opp til Terje Odden i Søndre Land, sa Waarum med et smil om munnen.

Drømmene som kommer inn gjennom prosjektet «Drømmer for Norge» vil bli lagret i en tidskapsel de neste tusen årene.
Ideen er å finne ut hva folk er opptatt av og drømmer om for fremtiden, nøyaktig 200 år etter at grunnloven ble skrevet på Eidsvoll.

Drømmedytterne på Raufoss

Bibliotekarene Mona Myrland og Lisbeth Eilertsen skal hele uken prøve å få totninger til å fortelle sine drømmer.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Holder igjen penger til skoleløft

  Hedmark fylkeskommune holder igjen 73 millioner til oppgradering av Skarnes videregående skole. Grunnen er at kommunepolitikerne vil ut av Innlandet og inn i nye Viken, bekrefter Aasa Gjestvang, fylkesråd for videregående opplæring til Glåmdalen.

  Skarnes videregående skole
  Foto: Ann Kristin Mo
 • Mye snø gir økte byggekostnader

  Rydding av snø gir merarbeid og økte kostnader for en rekke byggeprosjekter. Bare på en byggeplass i Lillehammer har Veidekke AS hatt en merkostnad på rundt 600.000 kroner på grunn av snøen som må ryddes vekk. Det skriver GD.

 • Det blir Innlandet Venstre

  Venstre i Hedmark og Oppland slår seg sammen. Det blir Innlandet Venstre fra 1. januar 2020. Vedtaket ble gjort enstemmig på årsmøtene til de to fylkespartiene.