NRK Meny
Normal

Utsatte avgjørelsen om slakterinedleggelser

De nærmere 200 ansatte ved Norturas kyllingslakteri i Elverum må fortsatt leve i uvisshet om anlegget overlever eller ikke.

Nortura, Elverum

Kyllingslaktereene i Elverum må vente til høsten før de får noen avklaring rundt nedleggelse av slakteriet.

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Det har lenge vært klart at enten slakteriet på Elverum eller i Rakkestad i Østfold vil bli lagt ned, men nå er avgjørelsen utsatt.

Eggpakkeriene er i Silsand, Heimdal, Hå, Rakkestad og Bø. Totalt arbeider rundt 800 fast ansatte ved disse fabrikkene.

Tirsdag opplyser Nortura at de forlenger prosessen med å utrede selskapets framtidige egg- og kyllingsstruktur frem til høsten.

Det betyr at de ansatte må leve i uvisshet om hva som skjer med jobbene gjennom sommeren.

Må se driften i et lenger perspektiv

Styret har utsatt avgjørelsen til høsten og begrunner dette med at de trenger å se egg- og kyllingproduksjonen i et enda lengre perspektiv.


– Jeg forstår at våre medarbeidere kan oppleve at de holdes på pinebenken, men vi ønsker å gå grundigere inn i enkelte forhold. Alle vil være tjent med at vi bruker den tiden vi trenger på en så kompleks sak, sier Geir Olav Opheim, styreleder i Nortura i en pressemelding.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Topper kuldelista

  Leirflaten, Grotli og Folldal var blant de ti kaldeste stedene i Norge i natt, melder Meteorologisk institutt.

  Laster Twitter-innhold
 • Fraråder Lillehammer-riving

  Kulturvernmyndighetene i Oppland fraråder Lillehammer kommune å tillate riving av den brannskadde bygningen Storgata 81, melder GD. Trolig vil fylkeskommunen vurdere en klagesak om kommunen vil tillate riving. Kulturvernmyndighetene mener at den opprinnelige fasaden bør rekonstrueres og bygges opp igjen som den var før brannen 22. januar.

 • Kjørte på anleggsbil

  To personer ble kjørt til Hamar sjukehus etter at en personbil kjørte inn i en anleggsbil på E 6 som drev med manuell dirigering. Ulykka skjedde litt over midnatt. Det var ingen personer i den påkjørte bilen. Det er mistanke om at fører av personbilen kjørte i påvirket tilstand.