NRK Meny
Normal

Slakter 1000 færre dyr i uka

Kjøttprodusentene begynner å merke følgene av E.coli-saken. Gilde slaktet 1000 færre dyr denne uka. Det fører til at storfe blir stående i fjøset, og bøndene frykter plassmangel og fôrmangel utover våren.  

Illustrasjonsfoto
Foto: Scanpix

Også kjøttprodusentene er tapere i e.coli-saken. For nå må gårdbrukerne være med på å betale regningen for salgssvikten av Gilde-produkter. Denne uka slakter Gilde 1000 færre dyr enn normalt. Det fører til at slakteklare dyr blir stående på vent. Bønder som melder inn dyr, risikerer nå å måtte vente i ukesvis før dyretransporten kommer.

 

 

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vogntog i trøbbel

    Vogntog har i natt delevis sperret rylkesvei 51 i Rogne i Øystre Slidre, på E 16 på Ryfoss i Sør-Aurdal og på riksvei 4 i Lygnabakkene i Gran. Men det skal være mulig å passere.

  • Flere utforkjøringer i natt

    I løpet av natta har det vært flere utforkjøringer i Hedmark og Oppland, men ingen personer er blitt alvorlig skadet. På E 16 ved Lunnertunnelen kjørte en bil i grøfta ved ett tiden, men fører kom uskadd fra det. I Kongsvinger på E16 ble tre personer brakt til legevakt etter utforkjøring.