NRK Meny
Normal

Skytterkongen hjem til jubel og champagne

Årets skytterkonge Ola Tore Dokken ble møtt av hyllest da han kom hjem til Dokka i dag.

Jubel og champagne møtte den ferske skytterkongen da han kom hjem til Dokka lørdag formiddag.

Etter en nervepirrende finale, stod Ola Tore Dokken igjen som skytterkonge. Han skjøt til 100 poeng i finalen og endte på 348 poeng. Med sin andre seier ble han den eldste vinneren på 75 år.

Ole Tore dokken gratuleres av ordfører Liv Solveig Alfstad

BLOMSTER: Ole Tore dokken gratuleres av ordfører Liv Solveig Alfstad

Foto: Kristina Skamsar / NRK

Ole Tore dokken gratuleres

HYLLET: Mange møtte frem for å gratulere skytterkongen

Foto: Kristina Skamsar / NRK

I dag kom han hjem til Dokka og der hadde mange sambygdinger tatt turen for å hylle skytterhelten. Dette gjorde inntrykk på den ferske skytterkongen.

– Jeg synes det er rørende at så mange tar turen i dag. Det er tydelig at dette er viktig for folk, så det varmer, sa Dokken.

– Ikke gi seg

Han tok sin første kongetittel i 2004, også den gang i Sandnes. Hele 18 ganger tidligere har 48-åringen ligget i kongelaget.

Men det var ingen selvfølgelighet at Ola Tore Dokken skulle ende som en av landets beste skyttere. Han var aldri noe spesielt talent som ung, og har jobbet hardt for å nå der han er i dag. Derfor oppfordrer han dagens ungdom til å fortsette, selv om resultatene uteblir.

– Det er viktig å drive på selv om man ikke hevder seg i toppen som ungdom. For meg løsnet det sent og det ligger mye innsats bak det jeg gjør.

– En flott representant

Ordfører Liv Solveig Alfstad var strålende fornøyd med sambygdingens prestasjon.

– Dette er en fantastisk prestasjon og jeg er veldig imponert. Det er flott at bygda blir knyttet til noe så positivt, og Ola Tore er en veldig fin representant.

Ola Tore Dokken er årets skytterkonge.

Her blir Dokken skytterkonge.