NRK Meny
Normal

Skygger unna fylkespolitikken

Damene i Oppland Arbeiderparti skygger unna fylkespolitikken.

Fylkesutvalget i Oppland
Foto: Torvild Sveen / NRK

Fem av ni damer i fylkestingsgruppa har takket nei til videre engasjement i fylkestinget.

I tillegg er fylkesleder Solveig Rindhølen usikker på om hun vil fortsette.

De fleste peker på arbeidskrevende jobber som årsak til at de nå gir seg.

- Mistet interessen

Men Astrid Kvarme fra Sør-Aurdal legger ikke skjul på at hun er lei.

- Etter at vi fikk en komitèordning i fylkestinget har min interesse dabbet av. Men hovedbegrunnelsen for at jeg ikke tar re-nominasjon er at jeg har vært med i 20 år når denne perioden er over. Jeg var blant de yngste da jeg kom inn og nå er jeg blant de eldste. Derfor trekker jeg meg, sier Kvarme.

Arbeidskrevende

Ingebjørg T. Bergum fra Nord-Fron og Ingebjørg Tidemansen fra Lom peker begge på at de har krevende stillinger i sin hjemkommune, noe som vanskelig lar seg forene med fylkespolitikk.

- Jeg gir meg etter en helhetsvurdering av hva jeg vil bruke tiden min på, sier Bergum, mens Tidemansen sier det er vanskelig å skjøtte vervet i og med at hun bor i Lom og dermed har lang reiseveg uansett hva de skal ut på i fylkespolitikken.

Må rekruttere

Leder i nominasjonskomiteen, Liv Solveig Alfstad fra Nordre Land, sier de ikke gir opp målet om at 50 prosent av kandidatene til fylkestinget skal være kvinner.

- Det blir derfor viktig at vi får innspill på kvinner fra lokallagene i Oppland, sier Alfstad.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fengslet i fire uker

    Mannen og kvinnen som er siktet for ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand, etter at en kvinne ble funnet død i Kongsvinger tirdag, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Kjennelsen falt i Glåmdal tingrett i ettermiddag.

  • Fikk overrakt 66 000 kroner

    Maren Lundby fikk i dag 66 000 kroner under en tilstelning på Bøverbru skole i Vestre Toten, melder Oppland Arbeiderblad. Under OL valgte hun en dyrere flybillett for å være så opplagt som mulig. Det ble derfor startet en innsamling for henne.

    Maren Lundby
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK