NRK Meny
Normal

Skulle bombe NAV-kontoret

En mann i slutten av 50-åra er tiltalt for trusler mot NAV-ansatte i Østre Toten. Han skal ha truet med å bombe hele kontoret.

NAV-logo

En mann er tiltalt for trusler mot NAV på Østre Toten.

Foto: Brennpunkt

Mannen fra Vestoppland er tiltalt for for flere tilfeller av trusler; trusler som kunne fremkalle alvorlig frykt og trusler mot offentlig tjenestemann.

Ringte mange ganger

Den 20. januar i fjor skal mannen, i følge tiltalen, ha ringt til NAVs kontaktsenter og sagt at han skulle bombe hele NAV-kontoret og boligen til en av saksbehandlerne, dersom saksbehandleren ikke tok kontakt med ham.

Dagen etter ringte han igjen. Da sa han om en av saksbehandlerne, at «om hun vil leve, bør hun ringe» og «hvis hun ikke ringer, bomber jeg kontoret.» Så ringte han igjen samme dag og sa at han ville oppsøke saksbehandleren og sprenge huset hennes.

I tillegg sa han at han ville han sprenge både ansatte på NAV og politiet, hvis de kom.

Tiltalen omfatter altså alvorlige trusler mot flere ansatte på NAV. Det handlet om å få saksbehandleren til å ringe ham og om at han ville ha utbetalt penger.

Ringte nødnummeret uten grunn

I tillegg til dette, er mannen i 50-åra tiltalt for å ha ringt nødnummeret til politiet uten at han var i en nødsituasjon, til tross for at han hadde fått pålegg om ikke å gjøre det.

Rettssaken mot mannen kommer opp i Gjøvik tingrett den 15. april.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND