NRK Meny
Normal

Skryt, men ikke penger til Prøysen

Prøysen-komiteen med fylkesmann Sylvia Brustad i spissen har møtt kulturminister Hadia Hajik i Oslo om 100-årsjublieet, men fikk ikke med seg en ett-øring hjem.

Prøysen-møte i Kulturdepartementet. Fv Jan Fredriks Karlsen, kulturminister Hadia Tajik, fylkesmann.

Jan Fredrik Karlsen fylkesmann Sylvia Brustad og ordfører Anita Ihle Steen orientert kulturminister Hadia Hajik om Prøysen-jubileet, men måtte dra tomhendte hjem.

Foto: Marius Bakke

Hittil har regjeringen gitt signaler om at Alf Prøysen ikke er stor nok til en nasjonal markering av hans 100-årsjubileum ut over det som er bevilget via Nasjonalbibliotekets utstillinger. Og mer penger blir det heller ikke etter møtet tirsdag.

– Prøysen 2014 ønsket et sterkere statlig engasjement i markeringen av Alf Prøysens 100-år jubileum. Det var derfor jubileumskomiteen ba om et møte med Kulturminister Hadia Tajik, sier kultursjef Asle Berteig i Ringsaker.

Men delegasjonen som møtte kulturministeren, ordfører Anita Ihle Steen, fylkesmann Sylvia Brustad, kultursjef Asle Berteig og manager for jubileet, tidligere Idol-dommer Jan Fredrik Karlsen, måtte dra tomhendt hjem, uten ett øre.

Ettøring

Kulturministeren lyttet

Nå skal det sies at penger til Prøysen-jubileet ikke sto direkte på dagsorden på dagens møte i Kulturdepartemenet, men det er alltids lov å håpe..

– Nei, penger var ikke poenget med dette møtet. Brustad og co var her for å orientere om det de holder på med, og så var det statsrådens rolle å lytte, sier seniorrådgiver i Kulturdepartementet, Marius Bakke.

Og kulturministeren takket for en god orientering, og ga honnør for sterkt lokalt engasjement og god organisering.

Arthur Buchardt og Prøysenstua

Arthur Buchardt: Prøysen-jubileets snille onkel.

Foto: Bjørn Opsahl / montasje / NRK

Så inntil Staten eventuelt ombestemmer seg og engasjerer seg sterkere i jubileet, er det Prøysen-jubileets snille onkel, Arthur Buchardt, som har gravd dypest i lommeboka med penger til et flunkende nytt Prøysenhus, klart til bruk 23.7.2014, Prøysens fødselsdag.

Vi har foreløpig ikke fått noen kommentarer fra delegasjionen som møtte kulturministeren.