NRK Meny
Normal

Skryt, men ikke penger til Prøysen

Prøysen-komiteen med fylkesmann Sylvia Brustad i spissen har møtt kulturminister Hadia Hajik i Oslo om 100-årsjublieet, men fikk ikke med seg en ett-øring hjem.

Prøysen-møte i Kulturdepartementet. Fv Jan Fredriks Karlsen, kulturminister Hadia Tajik, fylkesmann.

Jan Fredrik Karlsen fylkesmann Sylvia Brustad og ordfører Anita Ihle Steen orientert kulturminister Hadia Hajik om Prøysen-jubileet, men måtte dra tomhendte hjem.

Foto: Marius Bakke

Hittil har regjeringen gitt signaler om at Alf Prøysen ikke er stor nok til en nasjonal markering av hans 100-årsjubileum ut over det som er bevilget via Nasjonalbibliotekets utstillinger. Og mer penger blir det heller ikke etter møtet tirsdag.

– Prøysen 2014 ønsket et sterkere statlig engasjement i markeringen av Alf Prøysens 100-år jubileum. Det var derfor jubileumskomiteen ba om et møte med Kulturminister Hadia Tajik, sier kultursjef Asle Berteig i Ringsaker.

Men delegasjonen som møtte kulturministeren, ordfører Anita Ihle Steen, fylkesmann Sylvia Brustad, kultursjef Asle Berteig og manager for jubileet, tidligere Idol-dommer Jan Fredrik Karlsen, måtte dra tomhendt hjem, uten ett øre.

Ettøring

Kulturministeren lyttet

Nå skal det sies at penger til Prøysen-jubileet ikke sto direkte på dagsorden på dagens møte i Kulturdepartemenet, men det er alltids lov å håpe..

– Nei, penger var ikke poenget med dette møtet. Brustad og co var her for å orientere om det de holder på med, og så var det statsrådens rolle å lytte, sier seniorrådgiver i Kulturdepartementet, Marius Bakke.

Og kulturministeren takket for en god orientering, og ga honnør for sterkt lokalt engasjement og god organisering.

Arthur Buchardt og Prøysenstua

Arthur Buchardt: Prøysen-jubileets snille onkel.

Foto: Bjørn Opsahl / montasje / NRK

Så inntil Staten eventuelt ombestemmer seg og engasjerer seg sterkere i jubileet, er det Prøysen-jubileets snille onkel, Arthur Buchardt, som har gravd dypest i lommeboka med penger til et flunkende nytt Prøysenhus, klart til bruk 23.7.2014, Prøysens fødselsdag.

Vi har foreløpig ikke fått noen kommentarer fra delegasjionen som møtte kulturministeren.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kartlegger bredbåndsdekningen

  Oppland Fylkeskommune kommer all kritikken mot dårlig bredbånd-dekning i møte. De ber folk i hele fylket melde fra om dekningen de har i dag. Resultatene skal brukes i det videre arbeidet for å bedre bredbånd-dekningen.

 • Far dømt for å ha slått 13-åring

  En mann i 40-åra er dømt til betinget fengsel i 21 dager for å ha slått en 13-åring på ei fotballbane. Bakgrunnen var at 13-åringen skulle ha slått sønnen hans. I følge dommen slapp ikke mannen 13-åringen før moren hans gikk i mellom, skriver HA.

 • Har blitt foreldre

  Skuespillerparet Anders Baasmo Christiansen og Marie Blokhus har blitt foreldre. De har fått en gutt, skriver HA i dag.

  Premiere Den 12. mann
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix