NRK Meny
Normal

Skriv din Mjøsmelodi

"Så seiler vi på Mjøsa", synger Prøysen. Har du forslag til en ny Mjøsmelodi? Bli med i vår konkurranse!

Alf Prøysen
Foto: Aktuell / Scanpix

Det finnes få melodier med Mjøsa og Skibladner som tema. Odd Grythe skrev i sin tid "Je kjæm i frå Mjøsa" og fikk tonefølge av Johan Øian. Alf Prøysens "Så seile vi på Mjøsa" er blitt en evergreen, mens "Visa om Skibladner" nærmest er blitt glemt.

Det var Magne Larsen som i begynelsen av sekstiåra skrev "Visa om Skibladner", og fikk fødselshjelp av Otto Nielsen i "Søndagsposten". I flere år ble visa spilt på radio, og også på TV. Komponisten Kristian Hauger sto bak melodien, og Rolf Just Nilsen sang den. Nå håper Magna Larsen på en renessanse for visa.

Arild Sandbakken i Brumunddal har på sin side skrevet en hyllest til Skibladner. Den er blitt framført av sangkor på sangerstevner:

"Du seiler på Mjøsa så vakker og hvit

Vi står her og venter, snart kommer du hit

Historiske svane

Ja, du er vår ane,

Du svømmer på Mjøsas tidløse vanne

Fra Minnesund seiler du smekker og flott

Med Skreia som bakgrunn, du gjør det så godt

Og Stange og "Øya" varmt deg favner

Før du i Hamars hjerte havner

Da, du er vår beste venn

Skibladner kom snart igjen!"

Skriv din Mjøsmelodi!

Nå ønsker NRK Hedmark og Oppland å fornye repertoaret med Mjøsmelodier. Teksten skal ha Mjøsa som tema. Bak konkurransen står musikkmedarbeiderne Anja Kathrine Tomter og Terje Hong.

Send inn ditt bidrag på en CD til NRK Hedmark og Oppland, 2625 Lillehammer.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • -Ta vel i mot bøssebærerne

  Nå i ettermiddag og kveld skal alle husstander i Hedmark og Oppland få besøk av bøssebærere fra TV-innsamlingsaksjonen. Fylkesaksjonsleder i Oppland, Wiggo Slåttsveen, ber folk ta vel imot dem. –Mitt mål for kvelden er selvsagt at vi samler inn mest mulig penger i Oppland, og målet er dessuten alltid å slå Hedmark, ler han.

  Wiggo Slåttsveen
  Foto: Marianne Duun Malmo / NRK
 • Surt tap for Elverum

  Elverums fotballherrer ble slått 0–1 på hjemmebane av Sandnes Ulf. Tapet gjør at Elverum fremdeles ligger på en utsatt nedrykksplass to kamper før sesongen er over.

 • Elverum ligger under

  Sandnes Ulf tar ledelsen 0–1 mot Elverum etter skåring av Axel Kryger. Da spøker det for Elverums håp om å berge plassen i 1. divisjon. Med to kamper igjen å spille ligger de to poeng bak Fredrikstad, som ligger på playoffplassen.