NRK Meny
Normal

Toppidrettsutøvere skremt etter dødsfallet til Dale Oen

Flere toppidrettsutøvere rundt Lillehammer er skremt etter at svømmeren Alexander Dale Oen brått døde 1. mai.

Video Toppidrettsutøvere sjokkert etter dødsfall

Carl Johan Bergman fra Sverige bor på Mesnalia utenfor Lillehammer. Skiskytteren er sjokkert etter dødsfallet til Alexander Dale Oen.

26-åringen døde av hjertestans da han var på treningsleir i USA med landslaget. Nyheten om dødsfallet kom som et sjokk på hele Idretts-Norge.

– Man blir rystet og får sjokk. At friske idrettsmenn ramler sammen og dør, det går dypt inn, sier Carl Johan Bergman.

– Kroppen presses maksimalt

Alexander Dale Oen

Alexander Dale Oen døde 1. mai.

Foto: CHRISTINNE MUSCHI / Reuters

Han er en av mange toppidrettsutøvere som bor og trener i Lillehammer-området. Bergmann konkurrerer for Sverige, men bor sammen med familien i Mesnalia.

I vinter vant han to individuelle medaljer under VM i skiskyting.

– Det handler om å presse kroppen til det ytterste. Det er det eliteidrett handler om. Spesielt utholdenhetsidretter som blant annet svømming, langrenn og skiskyting. Det er vanskelig når noe sånt skjer, sier Bergman til NRK.

Gjør inntrykk

I bakkene opp fra Lillehammer trener skiskytterne ved Norges Toppidrettsgymnas. Også der gjør nyheten om svømmestjernens bortgang sterkt inntrykk.

Vemund Ravnsborg Gurigard

Vemund Ravnsborg Gurigard.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

– Man tenker jo at når vi trener og holder oss i form, så skal vi kunne være friske, men det virker ikke som det alltid er sånn, sier Vemund Ravnsborg Gurigard.

Bergman mener det er viktig å høre på kroppens signaler.

– Prøv og hør på kroppens signaler. La kroppens signaler prate, istedenfor viljen. Viljen er ofte sterkere for oss toppidrettsutøvere, men man må prøve å lytte til kroppen, sier Bergman.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Lysraketter i Rendalen

    Det vil bli oppskyting av blant annet lysraketter i forbindelse med en filminnspilling mellom Gravåsen og Sølenskardet i Rendalen denne helga. Ifølge brannvesenet blir dette godt synlig på kveldene og natta fram til mandag.

  • Brann i garasje

    Det begynte å brenne i en garasje på Kapp i går kveld. Brannvesenet fikk rask kontroll på brannen, og ingen personer ble skadet.

  • Kjørte i grøfta

    Ingen personer ble skadet da en bil kjørte av riksvei 4 ved Harestua, og inn i en lyktestolpe. En passasjer er mistenkt for bruk av narkotika, ifølge politiet.