NRK Meny
Normal

Skøyte-VM til Vikingskipet i 2009

Ny triumf for Vikingskipet - Hamar får skøyte-VM i allround i 2009. Hallen har nå hatt 22 ulike VM eller EM siden OL i 1994.

Norsk publikum i Vikingskipet
Foto: Arkivfoto: Johnny Syversen, Syversen, Johnny

 

Styret i det internasjonale skøyteforbundet har tatt avgjørelsen, og direktør i Hamar Olympiske Anlegg, Viggo Sundmoen, er glad for den signaleffekten dette gir. - Nå får vi nok en gang vist at vi har evne til å håndtere slike arrangementer.

Vikingskipet skal også ha skøyte-VM i sprint i 2007.

Investert for 35 millioner kroner

- Vi har brukt 35 millioner kroner til ulike investeringer de siste årene, blant annet har vi rustet opp kuldeanlegget. Hallen er helt klar til å ta imot norske og utenlandske utøvere og tilskuere.

10 000 tilskuere hver dag

- Hvor mange tilskuere blir det?

- Trolig vil det bli en lørdag og søndag, med fulle hus, slik det pleier å være i Norge og Nederland. Dermed blir det 10 000 tilskuere hver dag.

Lovende utøvere på topp i 2009

- Rent sportslig syns jeg jo at dette er svært hyggelig. Vi har flere lovende yngre løpere som kommer til å være i verdenstoppen i 2009, sier Sundmoen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trafikkuhell E6 ved Espa

  Det har vært et trafikkuhell på E6 ved Espa i retning mot Gardermoen. Det er redusert fremkommelighet. Nødetater er på veg

 • Juleribbe til innsatte i Nederland

  Kongsvinger fengsel lager juleribbe og sender til innsatte fra Norge som sitter i fengsel i Nederland. For tredje året på rad sikrer de at norske innsatte som soner i utlandet får juleribbe med sprø svor. Maten blir flysendt fra Gardermoen.

  Lager ribbe til fanger i norsk fengsel i Nederland
  Foto: Ann-Kristin Mo / NRK
 • Hamar skal kutte bilbruk i sentrum

  Bilbruken i Hamar skal kuttes fram mot 2030. Det skal legges til rette for syklende og gående, bildeling og at flere skal kunne kjøre sammen. I følge HA er Hamar kommune nummer to i landet med et eget klimabudsjett, etter Oslo.