NRK Meny
Normal

Skoleklasse evakuert

En skoleklasse med 32 elever på telttur er evakuert fra skogbrannområdet i Våler. Skogbrannen i Våler er helt ute av kontroll og helikoptere og store brannstyrker er nå på vei.

En klasse fra Våler ungdomsskole måtte evakueres fra teltleieren like sørskogbrannen i Våler.
Foto: Caroline Torkildsby / NRK

Brannvesenet ber nå bønder med møkkaspreder om å delta i slokkinga av brannen i Våler. Det er nå flere skogbranner i Hedmark samtidig. Det blusser stadig opp mindre branner inne i skogbrannområdet i Stange hvor det siden i går ettermiddag har brent et område på 3500 mål.

 

Skogbrann i Våler
Foto: Caroline Torkildsby / NRK

 

Evakuerte elever

Rektor ved Våler ungdomsskole, Wily Fengsrud, som organiserte evakueringa av elevene, sier at elevene tidlig merket røyklukta. Det var politiet som beordret evakuering, og foreldre og lærere kjører nå elevene ut av området. De tok det hele med stor ro, og bildene fra evakueringa i Våler er tatt av en av elevene, Caroline Torkildsby.

I nordenden av Sølensjøen i Rendalen brenner skog og lyng, og det blåser kraftig i området. Brannvesenet vet ikke hvor omfattende brannen er ennå, men et brann-overvåkingsfly er på vei.

En mindre lyngbrann i Fageråsen i Trysil ble slukket etter kort tid i formiddag.

 

Skoleklasse evakuert fra skogbrannen i Våler.
Foto: Caroline Torkildsby / NRK

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Snøras stenger veg Otta - Sel

    Fylkesveg 435 mellom Otta og Sel er stengt, etter et snøras. Hverken bebyggelse eller Dovrebanen er berørt. Raset er mellom 10 og 2o meter bredt. Ingen personer eller biler er berørt. Redningsmannskaper er på stedet.