NRK Meny

Skogeiere vil ha ulvejakt

Skogeiere i Sør-Hedmark vil ha sin andel av lisensjaktkvoten på 24 ulver som i vinter skal felles innenfor ulvesona, melder Nationen. Det er skogeierlaget Norskog som klager på at jaktkvota ikke omfatter sørlige deler av ulvesona og viser til at ulven her rammer elgbestanden hardt. Lisensjakta skal i vinter foregå i et begrenset område i Elverum, Åmot og Trysil.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.