NRK Meny

Skogeiere vil ha ulvejakt

Skogeiere i Sør-Hedmark vil ha sin andel av lisensjaktkvoten på 24 ulver som i vinter skal felles innenfor ulvesona, melder Nationen. Det er skogeierlaget Norskog som klager på at jaktkvota ikke omfatter sørlige deler av ulvesona og viser til at ulven her rammer elgbestanden hardt. Lisensjakta skal i vinter foregå i et begrenset område i Elverum, Åmot og Trysil.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.