NRK Meny
Normal

Hovedtiltalt i ulverettssaken skjøt en ung hannulv

Det var en ung hannulv den tiltalte 48-åringen skjøt den 14.mars 2014. Det ble avfyrt tre skudd, i følge obduksjonen av ulven.

Ulv skutt ulovlig, mars 2014, i hedmark

Det var en ung hannulv på 38,5 kilo som ble skutt.

Foto: Bilde fra ulveskytterens mobiltelefon beslaglagt av Økokrim

Knut Madslien fra Veterinærinstituttet var den som obduserte ulven som ble skutt den 14.mars etter at den ble sendt fra politiet i Elverum den 17.mars. Det var en ung hannulv på 38,5 kilo. Madslien anslår at den var mellom seks og 11 måneder gammel.

Les:

Truffet

Obduksjonen viste at et skudd traff ulven i rett ved øret ,ett i skulderen, og ett i ryggpartiet. Totalt mener Madslien det ble avfyrt tre skudd.

Ifølge Madslien var det første skuddet i skulderpartiet ikke livstruende, mens det andre skuddet var potensielt avlivende. Skuddet bak øret var "direkte avlivende".

48-åringen som skjøt ulven har forklart at den fortsatte levde da han gikk bort til ulven noen timer etter. Ifølge tiltalte lå den «og pustet og peste». Ifølge Madslien kunne den bare ha overlevd noen timer til etter de to skuddene. Han fyrte dermed av ytterligere et skudd.

Størrelsen

48-åringens forsvarer Helge Hartz var opptatt av ulvens størrelse. Den tiltalte har hele tida hevdet at han trodde at han skjøt en rev.

Ifølge Madslien er normalvekten på hannvalper 32-44 kilo. De er også mørkere på ryggen.

Han bekreftet også at unge valper kan se noe mer lik ut en rev.

– Men jeg syns ikke dette er likt en rev i fargen, sa veterinæren.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Maren Lundby vant soleklart

    Hopperen Maren Lundby fra Toten utklasset konkurrentene i verdenscupen i Hinterzarten. Hun hoppet 105 meter i første og 102 meter i andre og vant med god margin foran Katharina Althaus. – Jeg var veldig nervøs i dag og det er var godt at jeg fikk til to lange hopp, sa Lundby etter seieren.

  • Ingen topplassering for Johansson

    Robert Johansson endte på 15.plass i verdenscupen i hopp i Engelberg. Johann André Forfang ble beste norske på fjerdeplass, mens Richard Freitag vant.

  • Lokale skiskyttere seiret

    Skiskytterne Vegard Bjørn Gjermundshaug fra Alvdal og Karoline Offigstad Knotten fra Vingrom var på det norske mixed-laget som tok en overlegen seier i IBU-cupen i østerrikske Obertilliach søndag.