NRK Meny
Normal

Arnt Ola Skjerve leder Femundløpet

Om taktikken holder til mål, gjenstår å se, men Arnt Ola Skjerve kjører for å bedre plasseringen i Femundløpet fra i fjor. Da ble han nummer to.

Arnt Ola Skjerve

Arnt Ola Skjerve tar en pust i bakken på sjekkpunktet på Tynset,

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Han har valgt en annen taktikk i Femundløpet enn de fleste andre helt fra starten. Arnt Ola Skjerve Dro rett forbi det første sjekkpunktet i Tufsingdal fredag kveld og la seg til å sove på Dresjø. Da konkurrenten måtte ta sin obligatiriske åtte-timershvile på Søvollen, kunne Skjerve seile videre mot Tynset og inn i ledelsen.

– Det har gått bra denne siste biten, sa Arnt Ola Skjerve i det han kom inn på sjekkpunktet.

Siden hundene hans ikke har hvilt siden Drevsjø, bestemte han seg for å ta en stopp på Tynset. Også i fjor ledet Arnt Ola Skjerve da han kom inn til sjekkpunktet på Tynset. Da holdt løpet hans til en andreplass bak Ralph Johannessen.

Hunder inn til Tynset

12 glade hunder kom inn til Tynset sammen med Skjerve.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK
Lars Monsen

Lars Monsen kom inn ca en og en halv time etter Skjerve.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Flere resultater:

Monsen hakk i hel

Lars Monsen og Skjerve har valgt samme taktikk fram til nå og ut fra Søvollen lå Monsen 45 minuter bak. Lenge så det ut til at Monsen hadde tatt inn noe voldsomt og lå an til å komme inn bare 15 minutter bak Skjerve.

– Han må jo ha kjørt grisefort, sa teamet hans mens de sto og ventet.

Men så kom kontrabeskjeden. Hundespannene som kommer inn mot Tynset varsles ved at hodelyktene deres skinner i åssiden, men...

– Det var falsk alarm. Det var bare et par skiløpere, lød det over høytaleranlegget.

Marianne Skjøthaug, som tidligere har vunnet 40-mila i Femundløpet, har også kjørt imopnerende og passert Monsen i sporet. De to kom inn til Tynset og la seg ned til å hvile ved siden av skjerve.

Her finner du flere korte oppdateringer fra NRK.no.

Tar opp jakten

De første av hundekjørerne som har valgt en annen taktikk enn Skjerve er nå ferdige med sin første obligatoriske hvile. Birgitte Næss Wærner startet fra Søvollen få minutter før Skjerve var framme på Tynset. Han kjørte denne etappen på litt under fire og en halv time, så Næss Wærner vet hva hun må slå for å ta ham igjen.

Også Nina Skramstad, Emil Inauen og Robert Sørlie har satt ut på etappen til Tynset.