NRK Meny
Normal

Unge kokker imponerte Arne Brimi

Niendeklassinger fra Skjåk ungdomsskole imponerte mesterkokken Arne Brimi og gikk av med seieren under den regionale kokkekampen i Nord-Gudbrandsdalen.

Skjåk vant kokkekampen 2014

FEILFRITT VINNERLAG: Laget fra Skjåk hadde ikke gjort en eneste feil, noe Arne Brimi syntes var særdeles godt gjort. Eleven hadde ikke gjort en eneste feil, noe Brimi syrnetes var skikkelig godt gjort. Elevene Anita Rustad, Maria Gustavsen Rakstad, Joakim Klepp Aaboen og Maruis Hauge Flatmo kan stolt bringe vinnerpokalen med seg til Skjåk ungdomsskole.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

Kokkekamp i Nord-Gudbrandsdal

Elever fra åtte ungdomsskoler konkurrerte i kokkekampen.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

I dag var niendeklasselever fra åtte ungdomsskoler i Nord-Gudbrandsdalen samlet i Vågå kulturhus for å konkurrere om hvem som er best på kjøkkenet.

Elevene fikk i oppdrag å komponere en hovedrett og en dessert basert på lokale råvarer. Mesterkokk og juryleder Arne Brimi var bare en av dem som skulle smake på rettene.

Og det var elggryta som ungdomsskoleelvene i Skjåk serverte som sikret seieren.

Imponert over ungdommene

Ifølge Brimi var det særdeles jevnt mellom elevene fra Skjåk, Vågå og Dovre. Men elggryta fra Skjåk avgjorde kampen.

– Hvis du skal kjøre bil mellom Oslo og Kirkenes, så skal du lete lenge før du finner noe som er like godt som dagens elggryte fra Skjåk ungdomsskole, sa Brimi under premieutdelingen.

Den regionale kokkekampen er et samarbeid mellom regionrådet i Nord-Gudbrandsdal, Gudbrandsdalsmat SA og Opplæringskontoret Brimikjøken.

Formålet er blant annet å gi ungdomsskoleelevene økt kunnskap om lokalprodusert mat, og ikke minst forsøke å rekruttere elever til kokkeyrket.

– Spennende og lærerikt

Charlotte Pedersen

Charlotte Pedersen laget skruller med håndpisket krem og hjemmelaget rabarbrasyltetøy til dessert.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

Charlotte Pedersen fra Otta ungdomsskole var en av deltagerne under dagens kokkekamp i Vågå. Det var hun som stod bak desserten fra Otta-elevene.

– Jeg har lagd skruller som jeg har brettet over et glass. Så har jeg fylt dem med krem og rabarbrasyltetøy som vi har laget selv, forklarer Pedersen.

Niendeklassingene har forberedt seg et par uker i forveien, hvor de fikk øve seg på matlaging og fikk opplæring om lokale råvarer.

– Vi har hatt det ganske artig i løpet av denne tida, sier Pedersen.

Og selv om det ikke holdt til seier for Pedersen og resten av laget fra Otta ungdomsskole, var de allikevel kjempefornøyd.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.