NRK Meny
Normal

Skisenterleder: – En drøm blir oppfylt

LYGNA (NRK): I dag åpner det nye skisenteret på Lygna til 30 millioner kroner. Etter flere år med planer ble det et NM som skulle gjøre drømmen sann.

Lygna Skisenter

SNØ: Snøsikkerhet er en av grunnene til at flere større arrangementer på Østlandet er blitt flytta til Lygna.

Foto: Roy Allan Larsen / NRK

– Det er en drøm som er i ferd med å gå i oppfyllelse, sier Terje Nilsen som er leder for Lygna skisenter.

Han forteller at det allerede i 2009 var plantegninger av et kafeteriabygg og varmestue som kunne ha forskjellige funksjoner. Da var det tegnet inn skytebane for pistolskyting i kjelleren.

I dag viser han stolt rundt i det som er blitt et servicebygg på 650 kvadratmeter. Kafearealet har store vinduer der publikum kan følge treffsikkerheten til skiskytterne inne på standplass.

Lygna skisenter, med mange dugnadstimer lagt ned
Foto: Roy Allan Larsen / NRK

Blir NM-arena med nasjonal standard

Røste

Skipresident Erik Røste kommer til åpningen av det nye NM-anlegget på Lygna.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Det var da Lygna skisenter ble tildelt NM at det ble fart i sakene. Skipresident Erik Røste forteller at Lygna har blitt et etablert arrangementssted etter at de har tatt på seg flere store arrangementer.

Avisa Hadeland: Ski-NM til Lygna

Han trekker fram Lygna som et fantastisk anlegg som nå blir komplettert med et servicebygg som han mener blir både et midtpunkt og samlingssted.

Snøsikkerhet er en av grunnene til at flere større arrangementer på Østlandet er blitt flytta til Lygna.

5000 dugnadstimer gir resultat

Mest stolt er skipresidenten over å se all dugnadsinnsatsen som er lagt ned.

Han sier at på Lygna, som ellers i landet, er det dugnadsinnsatsen som er bærebjelken i klubbene. Lederen av Lygna skisenter sier de er helt avhengig av innsatsen som legges ned frivillig. Rundt 5 000 dugnadstimer i året må til for å holde anlegget i den stand de ønsker.

Det er sju skiklubber som sammen driver Lygna skisenter. Hver dag er det rundt 450 som bruker anlegget, både skiskyttere, hundekjørere og skiorienterere. Lederen av skisenteret sier anlegget betyr mye for mange.

– Det er viktig at skisenteret som nå får nasjonal standard, blir et anlegg som skal brukes av både mosjonister og barn og ungdom, sier han.

Han håper det blir et sted de både kan samles og trene under gode forhold slik at de kan utvikle seg som idrettsutøvere.

– Mange har frøsi mye her oppigjennom åra, sier Nilsen. Han sier det betyr mye at folk som kommer nå kan få komme inn et sted å varme seg.

Han håper folk som kommer til åpningen i kveld blir begeistra over det de ser.