Skifter til sommerdekk i snøvær

Snøvær stoppet ikke folk da de fikk tilbud om å legge om til sommerdekk gratis i dag.

Fra høyre: Marius Fossheim og Kim Arne Sætre skifter til sommerdekk i snøvær

Marius Fossheim (til høyre) og Kim Arne Sætre. I løpet av formiddagen la det seg mellom 5 og 10 cm snø i Trysil.

Foto: Jim Storbæk

Marius Fossheim og Kim Arne Sætre i Trysil hadde en litt spesiell jobb i dag.

I tett snøvær hjalp de flere NAF-medlemmer med å skifte til sommerdekk. Både i Trysil og Engerdal var NAF på plass i dag for å tilby gratis dekkskift til sine medlemmer.

– Rett etter at vi hadde starta opp i dag tidlig begynte det å snø, forteller Steingrim Storlien i NAF Sør-Østerdal.

Snøen la seg tjukt på bakken, og noen av de som sto i kø for dekkskift valgte derfor å beholde vinterdekkene på og kjøre hjem.

– Vi skulle egentlig ha dekkskift-dugnad for fjorten dager siden, men da måtte vi avlyse på grunn av snøvær. I dag ble vi overrasket igjen, sier Storlien.

– Vær forsiktig

En del valgte likevel å trosse været og legge om til sommerdekk.

– De fleste valgte å legge om i håp om at snøen forsvinner like fort som den kom, og mange har en bil nummer to hjemme med vinterdekk på, sier Storlien.

I Engerdal hadde i formiddag 14 medlemmer benytta seg av gratistilbudet, mens i Trysil var det rundt 17 bileiere som la om til sommerdekk.

– Men er det forsvarlig av dere å legge om til sommerdekk for medlemmene når det snør?

– Vi råder folk til å kjøre forsiktig, men vi har ikke nektet noen å legge om. Det er bileiers ansvar å være skodd etter forholdene, sier Storlien.

Stille

Det ble likevel ikke noe rush for dekkskifterne i Trysil og Engerdal i dag.

– Vi startet klokka 09.00 og etter klokka 11 har det ikke vært folk her, forteller Storlien, som sjøl velger å kjøre på vinterdekk ennå litt til.

Starten på mai ble kald og hvit flere steder i Hedmark og Oppland.

Se bildene: Vinter i mai 2012

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Privatpatruljering på Drevsjø

  Folk på Drevsjø vil på ny starte å patruljere tettstaden etter at politiet ikkje rykte ut til eit innbrot i helga. Næraste politipatrulje var 20 mil unna da innbrotet fann stad.

  Innehaverne av en byggvarebutikk på Drevsjø fortviler etter at politiet ikke hadde ressurser til å rykke ut etter et grovt innbrudd i helga. Det er ikke første gangen de opplever dette og nå sier flere at de vil begynne å patruljere grenda om natta.
 • Støtte til barneskolene

  Regjeringen vil i sitt forslag til statsbudsjett støtte opplæring i regning og lesing i barneskolen med 350 millioner kroner. Av dette vil rundt 26 millioner tilfalle skoler i Hedmark og Oppland. – Vi mener tidlig innsats kan hindre at hvert femte barn som går ut av barneskolen ikke kan regne og lese skikkelig, sier stortingsrepresentant Tor André Johnsen fra Hedmark Frp.

  Tor André Johnsen (FrP)
  Foto: Stein Schinstad / NRK