NRK Meny
Normal

Skibladner uskadet etter grunnstøting - seiler trolig i morgen

Skibladner fikk bare ubetydelige skader etter at den gikk på grunn ved Helgøya i Ringsaker søndag formiddag. Dermed seiler skipet på Mjøsa igjen i morgen.

Skibladner fikk kun små skader etter uhellet på Nessundet søndag formiddag. De 72 passasjerene ble evakuert med båter. (Foto: Totens blad)

Foto: Totens Blad.

Skibladner ble stående bom fast da ene skovlen kom borti land i Nessundet mellom Helgøya og Nes i Ringsaker.

– Årsaken til hendelsen var en kommunikasjonssvikt mellom dekk og maskinrom i forbindelse med manøvrering. Så vi kan nok kalle dette en ren misforståelse, sier driftssjef Knut Sandvold.

Trene

Skibladner på grunn ved Helgøya

FAST: Skibladner trengte hjelp til å komme seg løs etter å ha blitt sittende fast i Nessundet i Ringsaker.

Foto: tipser

Han sier dette viser at de fortsatt må øve og trene på kommunikasjon om bord på skipet, slik at den ene vet hva den andre driver med.

– Så lenge det er mennesker til stede så er det meste mulig, men jeg stoler på mannskapet som er fantastisk dyktige og det går veldig bra.

Passasjerene ble evakuert, og skipet ble trukket av grunna. De kom seg over til Gjøvik uten problemer, og kaptein Steinar Selanger var rimelig sikker på at uhellet ikke førte til skader på Skibladner.

Små skader

Det ble også bekreftet da skipet ble undersøkt av en dykker mandag.

– Vi ser ingen skader på skroget. Vi har undersøkt båten med kamera, og det vi har sett av skader er jo på de to bladene som er litt bøyde og de skal vi rette ut i ettermiddag, sier Sandvold.

Sjøfartsdirektoratet har siste ordet da det gjelder om Skibladner får klarsignal til å seile igjen på tirsdag, men Sandvold tror det går greit.

– Vi håper at det blir ny tur i morgen.

Ingen personer ble skadet da uhellet skjedde.