NRK Meny
Normal

– Vannstanden på vei ned

Den høye vannstanden i Mjøsa har gjort det umulig for Skibladner å legge til kai ved enkelte anløp. Kaptein Steinar Selanger tror nå vannstanden er på vei ned.

Skibladner

Skibladner har hatt en turbulent sesong til nå.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

I går ble det kjent at Skibladner ikke klarte å legge til ved flere kaier langs Mjøsa, fordi vannstanden var for høy. Det er høy vannstand langs flere brygger langs Mjøsa.

– Jeg har fått vite at Mjøsa trolig har kulminert, og at vannstanden er på vei nedover nå, sier Skibladner-kapteinen.

Centimeter ifra

Han forteller at det kun handler om centimeter før skibladner igjen vil kunne operere normalt.

– Situasjonen betyr at vi ikke kan gå til kai ved flare ankomster langs Mjøsa. Slik det er nå, er Panenegen, Nes og Moelv, steder vi ikke kan legge til, sier Selanger.

Og folk tar det heldigvis med et smil, ifølge Selanger.

– Brukbar sesong

Fjorårssesongen for Skibladner var ikke spesielt lystbetont. Kapteinen sier driften, tross dårlig vær og høy vannstand, går bra.

– Vi ligger like under 2010-sesongen, og det er ikke så aller galt. Vi håper det ikke kommer mer regnvær nå, sier Selanger.

Så da er det bare å smøre seg med tålmodighet og håpe det snart vil være mulig å smøre seg med, for eksempel, solkrem.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.

 • Hyttebrann i Trysil

  Politi og brannvesen har rykket ut til en ulmebrann i ei hytte i Ljørdalen i Trysil. En nabo skal ha hørt brannvarsleren og sett sot og røyk på innsiden. I følge politiet er det ikke folk tilstede i hytta.