NRK Meny
Normal

Skibladner køyrde på grunn

«Mjøsas kvite svane» er attende på vatnet etter at ho køyrde inn i moloen og vart ståande fast i Hamar sundag formiddag.

Skibladner på grunn

Skibladner står fast på moloen like ved kaia i Hamar.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Det var sundag formiddag at Skibladner kom i for stor fart, og køyrde inn i moloen i Hamar. Der vart den ståande fast på grunn.

– Det gjekk heldigvis bra med alle om bord, og ikkje eit glas er knust, seier kaptein Ole Brandanger.

Passasjerane kom seg av båten ved å gå over moloen. Ifølgje vitne vg.no har prata med var det eit skikkeleg smell da skipet grunnstøytte.

Leiter etter skader

Kapteinen tek sjølv på seg skulda for uhellet, og seier at han ikkje fekk sett skipet i revers når han skulle, og at dei derfor ikkje klarte å stoppe før dei køyrde inn i moloen.

Det er uklart kor store skader verdas eldste hjuldampar i rutegåande trafikk har.

– Etter det vi kan sjå frå inne så verkar det ikkje som om skipet har fått særlege skader. Men vi vil undersøke det nøye før vi set det i trafikk att, seier Brandanger.

Ute på vatnet att

Like etter klokka 14 vart Skibladner drege ut i vatnet att, til stor jubel frå dei frammøtte.

Skipet låg sundag ettermiddag ved kai på Hamar, og Sjøfartsdirektorartet har gjeve klarsignal til at Skibladner seglar til Gjøvik. Der vil den bli undersøkt i løpet av måndag. Mannskapet regner med at Skibladner vil vere klar for drift på tysdag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • – Tiltaltes må frifinnes

    – Mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt må frifinnes, sier hans forsvarer Nils Christian Nordhus. Mannen er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil i mars i år, men har hele tiden nektet straffskyld.

  • Ber om erstatning for fornærmet

    Bistandsadvokat Eva Frivold mener at mannen som er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil, bør betale henne mellom 175 000–200 000 kroner. Årsaken er lengde på den angivelige voldtekten som, ifølge kvinnen, skal ha vart i 60–90 minutter.

  • Vil ha fengsel for voldtektstiltalt

    Aktor la ned påstand om seks år fengsel for mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt i Trysil i mars i år. Ifølge tiltalen skal mannen ha overfalt en kvinne på en parkeringsplass i Trysilfjellet og voldtatt henne. Han nekter straffskyld.