NRK Meny
Normal

Skibladner får likevel tilskudd

Verneverdige fartøy som Skibladner, får likevel tilskudd som skal kompensere for CO2-avgift. Det foreslår Energi- og miljøkomiteen på Stortinget i innstillingen de la fram i går.

Skibladner

Skibladner får likvel tilskudd som skal kompensere for CO2-avgift.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Det betyr at Skibladner likevel ikke taper rundt 300.000 kroner i årlig tilskudd , slik de ville gjort med det opprinnelige budsjettet fra den blå regjeringen.

– En gladmelding, synes Bjørn Blichfeldt i direksjonen for Oplandske Dampskibsselskap.

I mange år har norske verneverdige fartøy fått refundert co2- og elavgift, en ordning som har vært med å sikre driften av rundt 250 fartøy. Men for å spare inn sju millioner kroner årlig ble en ordning for refusjon av blant annet co2- og el-avgift for verneverdige fartøy, tekniske- og industrielle kulturminner og museumsjernbaner tatt bort fra statsbudsjettet.

Refusjonen har betydd viktige penger i kassa for mange.

Nå ser det altså fortsatt lovende ut for Skibladner. Mjøsas hvite svane som ligger i mjøskanten på Gjøvik og venter på en ny vår. Hun aner ingenting om endringer av poster på statsbudsjettet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny fysisk trener i KIL

  Kongsvinger har ansatt italienske Lidio Melis som ny fysisk trener i klubben. Han vil også få ansvar for utviklingsavdelingen i klubben og for ernæring. Det melder Glåmdalen.

 • Åpnet for normal trafikk igjen

  Riksvei 3/25 er åpnet igjen for normal trafikk ved Terningmoen i Elverum etter at et kjørefelt har vært stengt på grunn av asfaltarbeid. Det har i morgentimene vært lange køer både til og fra Elverum.

 • Lange køer inn mot Elverum

  Det har vært lange køer på riksvei 3/25 inn mot Elverum i dag. Køene skyldes veiarbeid og trafikkdirigering på Grindalsmoen. Asfaltarbeid i natt ble forsinket etter problemer med en maskin. Trafikken har i perioder stått stille helt fra Midtskogen.

  Kø inn mot Elverum
  Foto: Vibecke Vold Haagensen / NrK