NRK Meny
I 160 år har Skibladner gått i rute på Mjøsa.

Skibladner

Oppsummert

Skibladner er verdens eldste hjuldamper som fortsatt går i rutetrafikk. Hun ble sjøsatt fra dokken på Minnesund 2. august 1856 og har siden gått på Mjøsa.

 • Svært godt Skibladner-år

  Ikke på ti år har så mange reist med Skibladner som i sommer. Flere ganger har folk måttet stå igjen på brygga fordi båten har vært full.Etter endt rutesesong har nesten 13.000 passasjerer reist med Mjøsas hvite svane.

 • 13.000 reiste med Skibladner

  Ikke på ti år har så mange reist med Skibladner som i sommer. Flere ganger har folk måttet stå igjen på brygga fordi båten har vært full. Etter endt rutesesong har nesten 13.000 passasjerer reist med Mjøsas hvite svane, og mest populær har strekningen nordover til Lillehammer vært.

  Skibladner
  Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK
 • – Viktig å bevare Skibladner

  – Det er vikitg å bevare skip som Skibladner, mener Tron Wigeland Nilsen, styreleder i Norsk Forening for fartøyvern. Han mener interessen for å bevare fartøy har vært liten, men at den nå er økende.

  Tron Wigeland Nilsen
  Foto: Madeleine Liereng / NRK
 • Gir 35.000 til Skibladner

  Ordførerne og kommunene rundt Mjøsa har gitt Skibladner 35.000 kroner i jubileumsgave. I dag er det 160 år siden hun ble sjøsatt på Minnesund.

  Espen Johnsen, Bjørn Iddberg, Nils Røhne, Guri Bråthen, Einar Busterud og Geir Roger Borgedal
  Foto: Madeleine Liereng / NRK
 • Styrker samarbeidet rundt Mjøsa

  NRKs TV-sendinger fra Skibladner bidrar til å styrke samarbeidet blant kommunene rundt Mjøsa. Det tror ordførerne Einar Busterud i Hamar og Bjørn Iddberg i Gjøvik. Ifølge Busterud kan samarbeidet føre til årlige arrangement rundt Mjøsa. Både Busterud og Iddberg er sikre på at TV-sendingene har hatt stor betydning.

  Skibladner på brygga ved Panengen, luftfoto
  Foto: Luftfoto / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster kart, vennligst vent...

Seilasen starter på Minnesund og ender til slutt på Gjøvik. Klikk på kartet, zoom inn og se omtrentlige passeringstidspunkt ved å trykke på de enkelte punktene.

Her kan du møte NRK i sommer

Det er duket for en real folkefest når NRKs sommersendinger samkjøres rundt Mjøsa i uke 28 – og du kan bli med!

Laster Twitter-innhold
Se sisteetappen til Skibladner fra Hamar til Gjøvik
Lørdag seilte Skibladner fra Hamar til Totenvika og Gjøvik.
I en hel sommeruke seiler NRK på Mjøsa med Skibladner. Hvor har vi seilt i dag, hvem har vi møtt på vår vei - og hvordan ble vi tatt imot?
I en hel sommeruke seiler NRK på Mjøsa med Skibladner. Hvor har vi seilt i dag, hvem har vi møtt på vår vei - og hvordan ble vi tatt imot?
Skibladner ble møtt på en spesiell måte da de ankom Atlungstad på Stange.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Uskadd etter å ha kjørt ned stolpe

  Føreren kom uskadd fra en utforkjøring på riksvei 4 i Gjøvik ved Hunton i kveld. Bilen havnet i grøfta etter å ha kjørt ned en lyktestolpe.

 • Tatt for narkobruk på Kongsvinger

  En person ble tatt bruk av narkotika på Kongsvinger jernbanestasjon ved 18-tiden mandag. Personen anmeldes for forholdet, melder politiet.

 • Kø på riksvei 25

  Trafikken går sakte på riksvei 25 mellom Elverum og Hamar på grunn av bilberging.

  Kø rv 25
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK