NRK Meny
I 160 år har Skibladner gått i rute på Mjøsa.

Skibladner

Oppsummert

Skibladner er verdens eldste hjuldamper som fortsatt går i rutetrafikk. Hun ble sjøsatt fra dokken på Minnesund 2. august 1856 og har siden gått på Mjøsa.

 • Skibladner trenger penger

  Til tross for passasjerrekord etter NRK's "Sommeråpent", sliter Skobladner økonomisk,skriver HA. Eierne har bedt 7 kommuner og 3 fylkeskommuner hver rundt Mjøsa, om bistand på 400 000 til 500 000.

  Skibladner på brygga ved Panengen, luftfoto
  Foto: NRK Luftfoto
 • Skibladner måtte trekkes av grunn

  En kranbil måtte i dag trekke Skibladner på vannet igjen. Mjøsa er nå tappet så mye at hjuldamperen havnet på grunna ved båthuset på Gjøvik. I følge styreformann i Oplandske Dampskibsselskap, Bjørn Blichfeldt, gjøres dette for å hindre skader på båten.

  Kranbil trekker i Skibladner
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Svært godt Skibladner-år

  Ikke på ti år har så mange reist med Skibladner som i sommer. Flere ganger har folk måttet stå igjen på brygga fordi båten har vært full.Etter endt rutesesong har nesten 13.000 passasjerer reist med Mjøsas hvite svane.

 • 13.000 reiste med Skibladner

  Ikke på ti år har så mange reist med Skibladner som i sommer. Flere ganger har folk måttet stå igjen på brygga fordi båten har vært full. Etter endt rutesesong har nesten 13.000 passasjerer reist med Mjøsas hvite svane, og mest populær har strekningen nordover til Lillehammer vært.

  Skibladner
  Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK
 • – Viktig å bevare Skibladner

  – Det er vikitg å bevare skip som Skibladner, mener Tron Wigeland Nilsen, styreleder i Norsk Forening for fartøyvern. Han mener interessen for å bevare fartøy har vært liten, men at den nå er økende.

  Tron Wigeland Nilsen
  Foto: Madeleine Liereng / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster kart, vennligst vent...

Seilasen starter på Minnesund og ender til slutt på Gjøvik. Klikk på kartet, zoom inn og se omtrentlige passeringstidspunkt ved å trykke på de enkelte punktene.

Her kan du møte NRK i sommer

Det er duket for en real folkefest når NRKs sommersendinger samkjøres rundt Mjøsa i uke 28 – og du kan bli med!

Laster Twitter-innhold
Se sisteetappen til Skibladner fra Hamar til Gjøvik
Lørdag seilte Skibladner fra Hamar til Totenvika og Gjøvik.
I en hel sommeruke seiler NRK på Mjøsa med Skibladner. Hvor har vi seilt i dag, hvem har vi møtt på vår vei - og hvordan ble vi tatt imot?
I en hel sommeruke seiler NRK på Mjøsa med Skibladner. Hvor har vi seilt i dag, hvem har vi møtt på vår vei - og hvordan ble vi tatt imot?
Skibladner ble møtt på en spesiell måte da de ankom Atlungstad på Stange.