NRK Meny
Normal

Ski-NM til Beitostølen

Øystre Slidre Idrettslag har fått forespørsel om å overta ski-NM 18.-21. januar.

Langrennssprinten på Beitostølen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Det er Varden IL som har bedt om hjelp fordi NM-bygda Meråker sliter med grønne plener og lite snø.

- Vi derimot har masse snø og er klare til å overta, sier arrangørkoordinator Erik Østli i Øystre Slidre Idrettslag.

Stort løft

- Det er kun en drøy måned siden Beitosprinten, så vi har en vellsmurt stab som er klare på kort varsel, sier Østli.

- Har dere nok snø?

- Vi har mer enn nok snø. Mildværet i jula gjorde ikke noe, for vi hadde 80 centimeter i bakhånd. Dessuten har vi fått 25 centimeter med nysnø, så tråkkemaskina går for fullt.

Synd på Meråker

Østli sier han synes synd på Meråker, som har hatt elendige skiforhold nesten hele sesongen. Dette er Beitostølen sin sjanse, sier han.

- Nå må vi bare snu oss rundt. Dette er det kongen og statsministeren etterlyser i sine nyttårstaler, nemlig frivillighets-Norge. Vi skal klare å samle 300 frivillige så vi kan gjennomføre det her med stil.

- Hva betyr det for dere å arrangere et NM?

- Vi ønsker å profilere oss som det stedet i Norge som kan arrangere skirenn tidlig. Dette er en kjempemulighet for oss til å vise oss fram, sier Østli.

NM på ski skal arrangeres fra 18. til 21. januar.

Øystre Slidre Idrettslag får endelig beskjed om det blir ski-NM på Beitostølen i løpet av uka.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.