NRK Meny
Normal

Skatt Øst ettergir Nybergsund-gjeld

Skatt Øst har gått med på å ettergi 75 prosent av det Nybergsund IL Trysil skylder i arbeidsgiveravgift. Dermed falt en veldig viktig brikke på plass i kampen for å unngå konkurs.

Nybergsund

Det er trolig klar for flere jubelscener i 1. divisjon med Nybergsund etter at Skatt Øst ettergir 75 prosent av det klubben skylder i arbeidsgiveravgift.

Foto: Solum / Scanpix

Advokat Per Åge Borg forteller at de i dag fikk vite at Skatt Øst har innvilget søknaden til Nybergsund om blant annet gjeldssanering.

– Laget skal betale 25 prosent av det de skylder i arbeidsgiveravgift, samtidig som de har fått ettergitt tilleggsavgift på 112 000 kroner.

Viktig brikke

Klubben skylder cirka 850 000 kroner i arbeidsgiveravgift, og har altså fått ettergitt cirka 640 000 kroner av dette beløpet.

– Dette var en veldig viktig brikke som falt på plass, sier Borg.

Tidligere i mars fortalte NRK at de øknomiske problemene for Nybergsund IL Trysil var på vei mot en løsning. Både det lokale og regionale næringslivet hadde gitt bidrag som var med på å slette gjelda på nesten fem millioner kroner. Da betegnet styreleder, Jon Magnus Sætre, svaret fra Skatt Øst som det avgjørende.

Klubben får altså ettergitt flere hundre tusen kroner. Nå gjenstår det bare en siste brikke før fotballaget er reddet.

– Denne finansieringen har vært krevende. Vi har holdt på lenge. Det har vært en pakkeløsning der mange har bidratt med store og små beløp. Vi mangler deler av de 500 000 kronene vi må ha til driftsmidler, sier Borg.

Regner med å unngå konkurs

De pengene må være på plass før helga. Det regner Borg med skal gå greit, og han tror klubben unngår konkurs.

– Vi er fornøyd så langt, men vi håper at Nybergsund kan fortsette å spille i Adecco-ligaen og ikke rykker ned til 5. divisjon. Og jeg tror det blir utfallet, at de får fortsette i 1. divisjon.

Det er flere årsaker til at 1. divisjonsklubben har slitt. De tapte blant annet penger på et spillerkjøp, de hadde lavere sponsor- og publikumsinntekter enn forventet og de hadde et etterslep fra 2008.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang