NRK Meny
Normal

Folldalsbedrift skal tette taket på Slottet

Tre firmaer i Folldal har gått sammen om bedrifta Høvleri AS. Sammen har de fått tilslag på å levere mye av treverket som skal til for å restaurere slottstaket.

Skal tette taket på Slottet

Phillipssaga, Rettsida høvleri og Bygger`n på Dalholen har gått sammen om å levere materialer til restaurering av taket på slottet.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Det kongelige slott

Slottet er fortsatt under restaurering.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Tre forholdsvis beskjedne bedrifter i Folldal grep muligheten da de fikk den. Phillipssaga, Rettsida høvleri og Bygger'n på Dalholen gikk sammen i bedrifta Høvleri AS og skal levere 26.000 meter taktro til restaureringan av taket på Slottet i Oslo.

Taket på slottet er 3.000 kvadratmeter stort, og prisen på nytt tak kommer totalt på 113 millioner kroner. Taket ble sist tekket på 1950-tallet og det ble gjort reperasjoner på 1990-tallet.

Kontrakten som Høvleri AS har skrevet under på er verdt 400.000 kroner, så ordren er ikke av de største, men historien bak er god.

Det var nemlig ingen andre som klarte å levere taktro i den dimensjonen som trengtes på slottet – det er ikke moderne metoder som tas i bruk, men gammelt håndverk.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.

  • Maren Lundby vant soleklart

    Hopperen Maren Lundby fra Toten utklasset konkurrentene i verdenscupen i Hinterzarten. Hun hoppet 105 meter i første og 102 meter i andre og vant med god margin foran Katharina Althaus. – Jeg var veldig nervøs i dag og det er var godt at jeg fikk til to lange hopp, sa Lundby etter seieren.

  • Ingen topplassering for Johansson

    Robert Johansson endte på 15.plass i verdenscupen i hopp i Engelberg. Johann André Forfang ble beste norske på fjerdeplass, mens Richard Freitag vant.