NRK Meny
Normal

Folldalsbedrift skal tette taket på Slottet

Tre firmaer i Folldal har gått sammen om bedrifta Høvleri AS. Sammen har de fått tilslag på å levere mye av treverket som skal til for å restaurere slottstaket.

Skal tette taket på Slottet

Phillipssaga, Rettsida høvleri og Bygger`n på Dalholen har gått sammen om å levere materialer til restaurering av taket på slottet.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Det kongelige slott

Slottet er fortsatt under restaurering.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Tre forholdsvis beskjedne bedrifter i Folldal grep muligheten da de fikk den. Phillipssaga, Rettsida høvleri og Bygger'n på Dalholen gikk sammen i bedrifta Høvleri AS og skal levere 26.000 meter taktro til restaureringan av taket på Slottet i Oslo.

Taket på slottet er 3.000 kvadratmeter stort, og prisen på nytt tak kommer totalt på 113 millioner kroner. Taket ble sist tekket på 1950-tallet og det ble gjort reperasjoner på 1990-tallet.

Kontrakten som Høvleri AS har skrevet under på er verdt 400.000 kroner, så ordren er ikke av de største, men historien bak er god.

Det var nemlig ingen andre som klarte å levere taktro i den dimensjonen som trengtes på slottet – det er ikke moderne metoder som tas i bruk, men gammelt håndverk.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • En til sykehus etter kollisjon

  En person er kjørt til sykehus etter en kollisjon på Nordsinni, skriver Oppland Arbeiderblad. To biler har kollidert og tre personer er involvert i ulykka.

  Brannvesenet er på stedet og dirigerer trafikken forbi.

 • Ulykke langs fv 33 i Nordsinni

  Nødetater er på veg til Nordsinni der det har vært en trafikkulykke.

  Laster Twitter-innhold
 • – Tiltaltes må frifinnes

  – Mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt må frifinnes, sier hans forsvarer Nils Christian Nordhus. Mannen er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil i mars i år, men har hele tiden nektet straffskyld.