NRK Meny
Normal

Politiet har innkalt fire personer til avhør i voldtektssaken i Elverum

Nå skal Kripos hjelpe til med å utarbeide en fantomtegning av den mulige gjerningsmannen.

Etterforsker voldtekt

Det var natt til den 10. august at en kvinne anmeldte en voldtekt som skal ha skjedd mellom Basthjørnet og jernbanebrua i Elverum.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

– Vi har innkalt fire personer til avhør, men jeg vil presisere at ingen av dem er mistenkt. Det er i første omgang personer vi ønsker å snakke med etter opplysninger vi har fått underveis i etterforskningen, sier kriminalsjef i politiet i Elverum, Ulf Erik Strand.

Det var natt til den 10. august at en kvinne anmeldte en voldtekt som skal ha skjedd mellom Basthjørnet og jernbanebrua.

Strand forteller at én av de fire personene ble avhørt fredag og at de tre andre vil bli avhørt neste uke. Det er ulike grunner til at politiet har disse fire navnene på blokka, men Strand opplyser at det er hovedsakelig forklaringen fra fornærmede og hva gjerningsmannen skal ha sagt om seg selv som gjør at politiet ønsker å prate med disse fire. Han vil ikke kommentere om vedkommende som har vært inne til avhør er sjekket ut av saken eller ikke.

Strand forteller videre at politiet, i samarbeid med Kripos, vil begynne med å jobbe frem en fantomtegning av den mulige gjerningsmannen neste uke.

– Og deretter vil vi vurdere om vi skal gå ut med den eller ikke. Får vi til en god tegning, tar vi en intern runde i politiet for å vurdere om vi skal offentliggjøre den.

Venter fortsatt på svar

– Vi har ikke fått svar på de tekniske undersøkelsene ennå. Vi forventer å få svar innen kort tid, men vi har ikke noe klart svar på når, forteller Strand.

Politiet jobber fortsatt med å gå igjennom tips og opplysninger i saken. Det er fortsatt detaljer og forklaringer de ønsker å undersøke.

– Dette er arbeid som tar en del tid, sier Strand.