NRK Meny
Normal

Skal ikke sone i Løten – er løslatt

Nokas-dømte Erling Havnå ble prøveløslatt i dag. Han slipper dermed videre soning ved Bastøy og er nå en fri mann.

Erling Havnå

Erling Havnå er løslatt på prøve og skal ikke sone videre i Løten, slik VG skrev i dag.

Foto: Leif Dalen/NRK

VG snakket med Erling Havnå etter at han slapp ut av Bastøy fengsel i dag, og skrev at Havnå skal sone videre i Løten og jobbe som vaktmester der.

Erling Fæste, som er assisterende regiondirektør i Kriminalomsorgen, region sør, sier det ikke stemmer.

– Havnå gikk ikke ut i permisjon i dag, han ble løslatt. Han er prøveløslatt uten møteplikt, sier Fæste.

Ba ikke om å bli løslatt

Nokas-dømte Erling Havnå har ikke søkt om prøveløslatelse og har uttrykt at han ønsket å bli i Bastøy fengsel, men regiondirektøren sier det ikke er opp til den innsatte.

– Når man nærmer seg to tredeler av straffen, så gjør man en vurdering om prøveløslatelse uavhengig av søknad, sier Erling Fæste.

Uklart om flytting til Løten

Men regiondirektøren kan ikke bekrefte at Nokas-dømte Havnå nå flytter til Løten, slik Havnå selv skal ha sagt til VG i dag.

NRK har ikke lykkes i å få tak i Erling Havnå selv.

Lederen i friomsorgen i Hedmark og Oppland, Elisabeth Hopteigen kunne verken bekrefte eller avkrefte det VG skrev i dag, men sa at hun ikke kjente til saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Politimann siktet

  En politimann ansatt i Innlandet politidistrikt er i følge VG siktet for motarbeiding av rettsvesenet. Mannen ble i fjor dømt til samfunnstraff for råkjøring i sivil politibil. Fengslingsmøtet starter klokka 15 i ettermiddag.

 • Ny bank åpnet i Moelv

  For første gang siden 1923 ble det åpnet en helt ny bank i innlandsfylkene i dag. Næringsbanken skal i første rekke være en bank for små og mellomstore bedrifter i Innlandet, og har en egenkapital på 200 millioner kroner. På bildet ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen og fylkesmann Sigbjørn Johnsen som klippet snora i Moelv.

  Næringsbanken åpnet
  Foto: ARNE TROLLDALEN / NRK
 • Oppdatering ulykke E6

  En person kjøres til Lillehammer sykehus for kontroll/behandling etter trafikkulykken på E6 (Krekke). De øvrige er uskadd, veien er ryddet, melder politiet.