Skal i tenkeboksen

Trygve Magnus Slagsvold Vedum mener både han og partiet nå må i tenkeboksen for å finne ny leder til Sp.

Trygve Slagsvold Vedum

Trygve Magnus Slagsvold Vedum holder kortene tett til brystet om han vil bli Senterpartiets neste leder eller ikke.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg visste ikke sjøl at Navarsete skulle varsle sin avgang på lørdag før lørdag, så nå skal vi i hvert fall ta oss tid til å tenke.

– Betyr det at du også da skal tenke på om du ønsker å bli ny Sp-leder?

– Det er dette jeg nå ikke har lyst til å prate om, sier Slagsvold Vedum, som dog ikke benekter at han er aktuell, noe NRK konfronterer ham med, og får til svar at han ikke vil kommentere det.

– Absurd teater

Den tidligere landbruksministeren er nå en brennhet kandidat til å ta over vervet som leder for Senterpartiet.

– Det som er rart med en slik helg er å måtte slå på en bryter til alle de store redaksjonene i landet. Det tar helt av. Alle journalistene ringer meg. Det er nesten som et absurd teater, sier Slagsvold Vedum.

Han har opplevde et massivt trykk fra mediene de siste dagene.

Liv Signe Navarsete

Liv Signe Navarsete kunngjorde på lørdag at hun trekker seg som leder for Senterpartiet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Absolutt alle vil ha den samme setningen fra meg. Jeg har til og med opplevd at det sto en kameramann på døra mi uten at vi hadde gjort noen avtale, forteller han.

Han forteller at det er vemodig og trist at den nåværende Senterpartilederen trer av etter hvert.

På spørsmål om han er aktuell til å ta over etter Navarsete er Vedum selv altså litt nøktern.

– Nå skal prosessen i å finne en ny leder settes i gang. Jeg sa ja til å bli nestleder for ett år siden. Jeg har vært opptatt av å gjøre den rollen jeg har så bra som mulig.

God tid

Han vil nå skape mest mulig rom for diskusjonen om hvem som skal fortsette å lede partiet. Det er lenge til neste valg, så partiet har god tid på å finne sin neste leder.

– Nå er den jobben jeg har å sørge for at det er ro og trygghet, og mest mulig rom for diskusjonen om hvem som skal fortsette å lede partiet. Over 400 lokalparti fra Finnmark i nord til Agder i sør skal også ha et ord med i avgjørelsen, sier han

Bleieskift

Vedum har vært en ettertraktet mann den siste tiden, men han har også sine forpliktelser på hjemmefronten og i hverdagen.

– Jeg er småbarnsfar, så bleien må skiftes når den er full. Sånn er det, og det er litt bra. Da tar man ting litt mer i tur og orden. I dag er jeg faktisk hjemme på formiddagen på grunn av syk unge., avslutter han.