NRK Meny
Normal

Ung jente pisket på fest

Unge jenter fra Sør-Gudbrandsdalen filmet pisking av en annen festdeltaker og la det ut på Facebook. – Hun har vært utsatt for en forferdelig opplevelse, sier politioverbetjent Øyvind Bjerke.

Politioverbetjent Øyvind Bjerke er ikke overrasket over omfanget.

– Jeg syns det er fryktelig dårlig gjort. Heldigvis ble dette fanget opp og sletta ganske fort, sier politioverbetjent Øyvind Bjerke.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Ei jente skal på fredag ha blitt slått med en ridepisk eller et belte på en fest i Sør-Gudbrandsdalen. Andre festdeltakere filmet hendelsen og la ut videoen på Facebook.

– Dagen etter festen oppdaget foreldrene at hun hadde smerter i ryggen og det kom etter hvert fram at hun var slått med belte eller ridepisk. Hun ble kjørt til sjukehuset, hvor det ble konstatert at hun hadde merker og hevelser på ryggen, sier politioverbetjent i Gudbrandsdal politidistrikt, Øyvind Bjerke.

– Dårlig gjort

Forholdet ble anmeldt mandag. Bjerke er skuffet over at en video som viser hendelsen ble lagt ut på nettet.

– Jeg syns det er fryktelig dårlig gjort. Heldigvis ble dette fanget opp og sletta ganske fort, sier Bjerke.

Flere jenter skal ha vært involvert i hendelsen og politiet har fått tilgang til videoen som ble lagt ut på Facebook. I følge politiet skal jentene som var involvert i hendelsen være mellom 16 og 18 år.

Det gjenstår å avhøre flere ungdommer i saken.

Stort engasjement

– Det er klart at jenta har vært utsatt for noe som er en forferdelig opplevelse for henne, men vi må avhøre alle involverte og vurdere hva som skjer videre. Det er snakk om yngre personer som er involvert, sier Bjerke.

Engasjementet har helt tydelig vært stort på sosiale medier. Jentas far har vært åpen om hendelsen på Facebook og det har kommet inn mange støtteerklæringer i løpet av helga.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang