NRK Meny
Normal

– Dansen betyr alt for meg!

Mange er i sving på scenen under Melodi Grand Prix jr-finalen. Emilie kom gjennom nåløyet og får oppfylt drømmen om å danse på tv.

Emilie Winther Søbak

Emilie Winther Søbak gleder seg til å danse foran publikum i Oslo Spektrum.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme videre, men det gjorde jeg og ble veldig glad! Jeg skal danse for to finalister og i åpningsnummeret og pausenummer.

Flere runder

Emilie Winther Søbak er ganske så blid om dagen. 13-åringen fra Lillehammer er en av 24 dansere som kom gjennom nåløyet til å opptre på scenen under Melodi Grand Prix jr-finalen på lørdag.

Totalt ønsket 676 håpefulle barn og unge å få vise seg fram sammen med artistene på scenen.

– Vi danset først, så kom jeg videre flere runder og så fikk man en mail om man kom videre eller ikke til slutt.

– Det gjør meg glad

Hun har danset siden hun var 4–5 år gammel og forteller at hun aldri har sluttet å like det.

– Jeg danser fire ganger i uka og det gjør meg glad. Dansen betyr alt og drømmen min er å kunne danse profesjonelt på tv.

Emilie danser for sangerne Thale Henriette og Anna. Det ligger mange timer med øvelse bak det seerne får se på skjermen på lørdag,

– Vi øvde hver dag i forrige uke og har vært på en del prøver og øvelser. I det siste har jeg vært en del i Oslo. Jeg er måttet ta en del fri, men har tid til å få gjøre lekser og henge med også.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lillehammer vant

  I sluttspillet i hockey vant Lillehammer 3-5 borte over Sparta i den tredje kampen i semifinalen i kveld. Dermed leder Lillehammer 3-0 i kamper. Den første som vinner fire kamper, går videre til finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Taket på klubbhus raste sammen

  Taket på klubbhuset til Næroset IL på Brufoss i Ringsaker har rast sammen, trolig på dagen i går. Den toetasjes bygningen som er satt opp på dugnad på 1970- og 80-tallet. – Jeg tror hele bygget blir totalskadd, sier Lennart Karlsen i Næroset IL.

  Taket på klubbhuset til Næroset IL rast sammen.
  Foto: Bjørn Ottar Torp
 • E6 åpen etter ulykke

  E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.