NRK Meny
Normal

Skadet seg etter fall i Jotunheimen

En dansk statsborger falt før helga 40 meter rett ned i ei steinrøys ved Nautgardstind i Jotunheimen.

Besseggen i Jotunheimen nasjonalpark

SKADET: En dansk statsborger skadet seg på vei opp Nautgardstind i Jotunheimen. Bildet er fra Besseggen, i samme nasjonalpark.

Foto: Keilen / SCANPIX

AMK-sentralen ved Sykehuset Innlandet fikk før helga melding om at en dansk statsborger hadde hatt et stygt fall i Jotunheimen.

Mannen, som var på tur opp Nautgardstind, falt mellom 30 og 40 meter før han landet i ei steinrøys. Mannen ble hentet av luftambulansen og flydd direkte til Ullevål universitetssykehus, etter å ha slått seg i hodet.

– Jeg har ikke inntrykk av at det var spesielt vanskelig å hente han ned. Luftambulansen har svært god trening i det, sier Torvild Sveen, kommunikasjonsrådgvier ved Sykehuset Innlandet.

NRK har ikke fått svar fra Ullevål om hvordan den nåværende situasjonen til mannen er.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vil endre navn på storfylket

    Hedmark KrF vil at det sammenslåtte innlandsfylket skal hete Hedmark og Oppland og ikke Innlandet som fylkestinga har bestemt. 20 stemte for, og 9 stemte imot forslaget som var oppe til avstemning. Vedtaket sendes nå inn til stortingsgruppa.

  • Nyvalgt fylkesleder KrF

    Oluf Maurud ble enstemmig valgt som ny leder av kristelig folkeparti i Hedmark på partiets fylkesårsmøte i dag. Maurud (60) er fra Brumunddal, og sitter i kommunestyret på Ringsaker.

    Oluf Maurud
    Foto: Jorun Vang / NRK