NRK Meny
Normal

Bjørn kan være skadeskutt i Rendalen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Politiet ber folk vise forsiktighet i området ved Hanstadkjølen i Rendalen. Det søkes etter en mulig skadeskutt bjørn i området, og bjørnen kan være farlig.

– Vi ber publikum om å vise forsiktighet i området ved Kalberget seter på Hanstadkjølen. Det søkes etter en bjørn som kan være skadeskutt, og den kan derfor være meget farlig, advarer operasjonsleder Dyre Antonsen i Hedmark politidistrikt.

Politiet fikk melding om at det ble avfyrt skudd mot en bjørn i området klokken halv fire i natt. Bjørnen skal angivelig ha gått til angrep på en hund og noen sauer.

Kan ha skutt i nødverge

Det var eieren av hunden som skjøt mot bjørnen. Eieren har ikke blitt avhørt av politiet, så det er foreløpig uvisst om eieren handlet i nødverge.

– Det lokale fellingslaget søker etter bjørnen med hunder. Det skal settes inn flere hunder for å kunne spore opp bjørnen utover dagen, sier Antonsen.

Han sier det fremdeles er uvisst om bjørnen ble truffet av skuddet

– Hittil har vi ikke funnet spor som tilsier at bjørnen er truffet, men vi etterforsker fortsatt spor på området, informerer Antonsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • I fengsel for påkjørsel


    En Ringsaker-mann er dømt til fengsel i to og et halvt år, etter at han kjørte på en gravid kvinne i Trysil den 17. januar i fjor. Kvinnen ble alvorlig skadet og har fått varige men. Mannen vedtar dommen fullt ut.

  • Mor og far feirer OL-gull

    Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

    Gorm og Helga Johansson
    Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK