NRK Meny
Normal

Mattilsynet sjekker festivalmaten

Mattilsynet skjerper kontrollen med mat og
drikketilbudet på festivaler. Først ute er rakfiskfestivalen i Valdres, som åpnet i dag.

God kveld, og velkommen til Østnytt ! 
Mattilsynet skjerper kontrollen med mat og 
drikketilbudet på festivaler.
Først ute er rakfiskfestivalen i Valdres, som åpna i dag.

Mattilsynet sjekker maten på rakfiskfestivalen i Valdres i helga.

Det servers rakfisk og annen mat nærmest fra alle fat på Fagernes denne helga.

– Vi trenger å bli gode på å føre tilsyn, slik at ikke folk blir syke av maten som blir servert på festivaler, det er ofte litt provisoriske kjøkken på slike steder, sier Helga Fossum, seniorrådgiver hos Mattilsynet.

Noraker er en av landets største rakfiskprodusenter. Herfra skal mange tusen munner mettes i dagene som kommer. Eieren er glad for Mattilsynets skjerpede kontroll med festivaler i Norge.

– Vi syns det er bra, det er viktig at de følger opp. Det viser at vi har en seriøs festival, sier Nils Noraker, eier av Noraker Rakfisk.

– Store mørketall

Alt er i skjønneste orden hos Noraker, men Mattilsynet vet for lite om hvordan situasjonen er på alle festivalene i landet.

– Folk kommer fra land og strand, så det er vanskelig å få tall på folk som blir syke av mat på festivaler. Det er store mørketall, sier Fossum.

For dem som liker å smake på det meste, kan det derfor bli spennende å se hva Mattilsynet finner når de nå skjerper kontrollen med hva som blir servert på festivaler.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vogntog veltet på Fåberg

    Et vogntog kjørte ved 10-tida utfor fylkesvei 255 på Fåberg i Lillehammer. Hengeren veltet i vegbanen. Ingen personer ble skadet. Vegen er nå sperret.

  • Thoresen forlater Storhamar

    Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille for SKA St. Petersburg igjen. 34-åringen har vært i Storhamar i bare et halvt år, men hadde avtale om at han kunne forlate klubben til fordel for utlandet 1. desember.

    GET-Ligaen i hockey 2017/18: Frisk Asker - Storhamar
    Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix