NRK Meny
Normal

Sjekk dine drikkevaner med alko-app

Sykehuset Innlandet har utviklet en egen app som kan være til hjelp for alle som ønsker å sjekke og ha kontroll på sitt eget alkoholforbruk.

ROP lanserer egen app som folk kan laste ned der folk kan sjekke om de drikker for mye.

Sjekk om du drikker for mye

Det er Nasjonal kompetansetjeneste på Sanderud på Ottestad som har laget appen. Aldri har vi drukket mer alkohol enn vi gjør nå, og størst er økninga blant eldre.

Faglig rådgiver Thomas Kulbrandstad sier at tiltaket inngår i et større prosjekt under temaet Snakk om rus

– Her kan du være ærlig

Appen har en alkoholenhets-kalkulator som gir svar på hvordan inntaket til den aktuelle brukeren er i forhold til anbefalinger fra Verdens helseorganisasjon. Denne måten å måle forbruket på har sine fordeler, mener fagfolk.

– Du får en veldig enkel tilbakemelding på hvordan du ligger an. Og du snakker bare med datamaskinen. Slik sett er det lettere å være ærlig, sier Kulbrandstad.

Han sier nettsida "Snakk om rus" som appen er tilknytta, allerede har fått gode skussmål.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra ansatte i fagfeltet. De opplever dette som en ressurs som de bruker i hverdagen. Men selve appen er så ny at den har vi ikke rukket å få tilbakemeldinger på enda, sier Kulbrandstad.

Appen er gratis og fungerer på Ipad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • – Håper å tjene en million

  Lillehammer ishockeyklubb håper på å tjene en million kroner etter kampen mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons hall i Lillehammer lørdag. Det sier prosjektleder Kjell Stenberg. Til sammen så 10031 tilskuere kampen, der Lillehammer tapte 2-3 for Storhamar.

  Publikum under LIK-Storhamar, hockey classic
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • To biler kolliderte i Elverum

  Tre personer kjøres til legevakt for sjekk etter at to biler kolliderte ved Sagtjern i Elverum.

 • Mistanke om rus

  Føreren som satt fast i bilen er fraktet til Ringerike sykehus med luftambulanse. Politiet opplyser at det tas blodprøve av fører da det er mistanke om ruspåvirket kjøring. Bilen er berget og vegen er åpnet.