NRK Meny
Normal

Siste år for Hungnes i Peer Gynt

Etter 25 år som regissør av Peer Gynt ved Gålåvatnet avslutter Svein Sturla Hungnes og Peer Gynt AS samarbeidet.

Svein Sturla Hungnes

Svein Sturla Hungnes har vært kunstnerisk ansvarlig på Gålå siden 1988.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Rett før nyttår ble det kjent at Hungnes gir seg som kunsterisk leder. Som en forelengelse av dette ble partene enige om at 25 års-jubileet på Gålå også blir Hungnes sitt siste år som regissør for teatersuksessen.

– Peer Gynt as er i prosess med å finne en ny kunstnerisk leder til selskapet og målet er å få på plass en person i løpet av våren. Den nye kunstneriske lederen vil, i samarbeid med administrasjonen, ha ansvaret for å finne en ny regissør til Peer Gynt ved Gålåvatnet i 2014, skriver administrerende direktør i Peer Gynt AS, Marit Lien i en pressemelding.

Hungnes får hovedæren

Lien gir i samme skriv Hungnes hovedæren for suksessen Peer Gynt ved Gålåvatnet. Hungnes har vært kunstnerisk ansvarlig for spelet siden 1988.

- Vi er svært takknemlige for det Svein Sturla Hungnes har gjort for oss. Peer Gynt på Gålå er en gedigen suksess som Hungnes har hovedæren for. Peer Gynt er utviklet til en nasjonal skatt, og det er en bragd som vi alle har enormt stor respekt for, skriver Marit Lien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Peer Gynt

Dennis Storhøi har spilt rollen som Peer de siste årene på Gålå.

Foto: Elin Fossum / NRK

Sliter økonomisk

Før jul ble det kjent at Peer Gynt AS sliter med økonmiske utfordringer, og at de mangler penger til nye produksjoner.

– Svikt i billettsalget til Peer Gynt på Gålå og avskrivninger er årsaken, var svaret direktør Marit Lien gav i november.

Hun sa også at firmaet ville leie ut kontorplass i firmaets lokaler som et av tiltakene for å få økonomien på fote igjen.

Men arrangementet har også fått færre besøkende de siste årene. I 2012 hadde Peer Gynt-stevnet 20.500 besøkende. Det er 500 færre enn i 2011.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • OL-bronse til Johansson

    Robert Johansson fra Lillehammer tok bronsemedalje under hoppkonkurransen i stor bakke i Pyeongchang

  • Kollisjon i Våler

    To biler har kollidert ved Bråten i Våler like ved svenskegrensa ved 10.30 tida. En person er sendt til sjukehus med lettere skader.