NRK Meny
Normal

Siri Hatlen leder Ungdoms-OL

Siri Hatlen er av Kulturdepartementet valgt som styreleder for Ungdoms-OL 2016.

Siri Hatlen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Siri Hatlen er 53 år. Hun er utdannet sivilingeniør og har hatt flere lederstillinger og viktige styreverv, både i private og det offentlige.

Huitfeldt fornøyd

- Jeg er meget fornøyd med at Siri Hatlen har takket ja til å være styreleder for Ungdoms-OL, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

Hatlen gikk av som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus i juni i fjor da hun kom på kollisjonskurs om en økonomisk langtidsplan med styret i Helse Sør-Øst.

Hun er nå styreleder for det norske industriselskapet Sevan Marine og styremedlem i Unibuss.

– Utfordrende

- Det blir en utfordrende oppgave å lede styret for ungdoms-OL. Men med sin brede og tunge erfaring fra offentlig og privat virksomhet er Siri Hatlen en meget godt kvalifisert styreleder, sier Huitfeldt.


Staten har gitt en garanti på 409 mill. kroner og et tilskudd på 232 mill. kroner for å arrangere vinterungdoms-OL 2016 i Lillehammer.


Stortinget har vedtatt at organisasjonskomitéen for forberedelse og gjennomføring av ungdoms-OL 2016 opprettes i form av et aksjeselskap med statlig eierandel og styredeltakelse på mer enn 50 prosent.

Det første vinterungdoms-OL i historien starter i Innsbruck i Østerrike fredag denne uka. Det vil derfor være lite erfaringsgrunnlag å bygge på når ungdoms-OL 2016 skal planlegges.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Utopi å kjøre traktor på lastebil

    Landbruksminister Jon Georg Dale mener det er en utopi å frakte traktorer på lastebiler, slik vegvesenet har tatt til orde for. Vegveset har oppfordret bønder til å la traktoren stå eller frakte den på lastebil for ikke å hindre trafikken. – Det er en meningsløs uttalelse, sier Dale til Nationen.

  • Utsetter dobbeltspor i Stange

    Byggestart for dobbeltspor fra Kleverud til Sørli i Stange blir utsatt. Bane Nor har ikke har fått oppstartfinansiering via statsbudsjettet. Departementet mener det er behov for å se strekningen i sammenheng med strekningen til Åkersvika i Hamar.

  • Lettere skadd i elgpåkjørsel

    Sjåføren er lettere skadd, etter kollisjon med elg på riksveg 15 mellom Lalm og Vågå. Nødetatene er på stedet. Elgen ble avlivet av Viltnemda.