NRK Meny
Normal

Sintef Raufoss blir nasjonal motor: – Fantastisk

I forslaget til statsbudsjett for 2018 vil regjeringen gjøre kompetansesenteret SINTEF Raufoss Manufacturing til en nasjonal motor for omstilling og produksjonsutvikling.

Metallprinter

Metallprinter hos SINTEF Raufoss. De får nå en rolle som nasjonal motor for utvikling av vareproduksjon.

Foto: Elias Berntsen / NRK

Bevilgningene til landets industriklynger økes med til sammen 15 millioner kroner. I dette selskapet er SINTEF Raufoss spesielt nevnt.

– Meget bra. Det er vi veldig glad for. Det er en bekreftelse på at det vi har jobbet med de siste årene har virket, sier administrerende direktør Svein Terje Strandlie.

De har jobbet bevisst for å posisjonere Raufoss-industrien og NCE-klynga som en motor for vareproduserende industri nasjonalt, og det har de altså oppnådd.

Vil utvikle nye arbeidsplasser

Bevilgningen som foreslås over statsbudsjettet og posisjonen SINTEF Raufoss Manufacturing nå kan få, betyr mye.

– Vi kan videreutvikle teknologibasen og forske mer på relevant teknologi som digitalisering, videre automatisering, kompetanseheving, og ikke minst det grønne skiftet, for å understøtte Innlands-industrien, sier Strandlie.

– Dette vil gi rom for å utvikle arbeidsplasser i nye næringer i Innlandet, sier han.

Må erstatte oljearbeidsplassene

I tillegg foreslår regjeringa 4,3 milliarder mer til næringsretta forskning og innovasjon enn forrige periode.

Svein Terje Strandlie viser til at Norge har tapt 60.000 arbeidsplasser i oljesektoren. Hver og en av de arbeidsplassene tjente inn mer til fellesskapet enn tradisjonell industri gjør, så hvis det skal erstattes med vareproduksjon, så må virkemidlene være offensive og virkningsfulle.

– Det som nevnes i statsbudsjettet er et veldig viktig skritt i den retningen, sier Standlie.

– Hvis vi nå er dyktige og heldige, og får en rolle som en nasjonal katapult for vareproduksjon, så tror jeg vi skal se stor utvikling ganske fort.

Les også:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leide PR-hjelp til E6-kamp

  Regionrådene leide inn PR-byrå for å få fortgang i videre utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Ifølge GD kom regningen på 380 000 kroner. Målet var å få E6 på dagsorden før behandlingen av Nasjonal Transportplan.

  Planter igjen ny E6 Sjoa
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • I retten for overgrep mot småjenter

  Idag starter rettssaken i Gjøvik tingrett mot en 39 åring som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 6 småjenter, blant dem hans egen niese. Aktor Thorbjørn Klundseter, har tatt forbehold om påstand om forvaring med en tidsramme på 12 år.

 • Hedmark slo Oppland i TV-aksjon

  Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK