NRK Meny
Normal

Ektemann siktet for drap

Politiet i Manchester har nå siktet ektemannen for drapet på den 38 år gamle norsk-russiske pianisten Natalia Strelchenko. Den siktede er en 48 år gammel mann fra Vest-Oppland.

Natalia Strelchenko

FUNNET DREPT: Ektemannen er nå siktet for drapet av den norsk-russiske pianisten Natalia Strelchenko.

Foto: NRK

Han er også siktet for drapsforsøk på en 14 år gammel gutt som i følge lokalavisen Manchester Evening News trolig er sønnen til Strelchenko som hun har sammen med en annen mann. Begge hendelsene skal ha skjedd samme dag.

Den kjente piananisten som bar kunstnernavnet Strelle ble funnet livløs med store hode- og nakkeskader i sitt hjem i Manchester natt til søndag. Hun ble forsøkt gjenopplivet på sykehuset, men døde kort tid etter av skadene.

Framstilles for varetektsfengsling

Ektemannen som selv er musiker ble pågrepet mandag. Han blir framstilt for varetektsfengsling i morgen onsdag .Dette går fram av en pressemelding fra politiet Manchester i kveld.

Strelchenkos produsent Arne-Peter Rognan var selv i Manchester da drapet skjedde. Han var lørdag kveld på middag hjemme hos paret sammen med Strelles 14 år gamle sønn og en polsk fiolinist.

Rognan har opplyst til NTB at Strelles sønn ble vitne til voldsepisoden. 14-åringen skal ha løpt ut på gaten sammen med den polske fiolinisten for å varsle politiet. En rekke venner og bekjente av Strelle og ektemannen har uttrykt sjokk og vantro over det som har skjedd.