NRK Meny
Normal

Siktet og varetektsfengslet for kattedrap

En ung mann fra Hedmarken er varetektsfengslet i fire uker etter at han skal ha fortalt at han har ønsker om å drepe både mennesker og dyr.

Det var Hamar Arbeiderblad som først skrev om saken.

Politiet frykter at mannen kan være farlig for mennesker, og valgte å framstille ham for varetektsfengsling på fredag.

«Lyst til å drepe»

Tore M. Famestad

FORSVARER: Advokat Tore M. Famestad

Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

I kjennelsen fra Hedmarken tingrett står det at han har «tanker om lyst til å drepe, både mennesker og dyr». Dette er noe den unge mannen skal ha sagt.

Tingretten mener det er stor fare for at han kan begå nye alvorlige lovbrudd, dersom han er ute på frifot og varetektsfengslet han i fire uker slik politiet ønsket.

– Mannen ble pågrepet onsdag 6. juli og framstilt for varetekt fredag på bakgrunn av disse opplysningene, sier politiadvokat Magnus Schartum-Hansen til avisa.

– Erkjenner kattedrap

Mannen godtok å bli varetektsfengslet.

– Det er en spesiell sak. Politiet ser kattedrapet i sammenheng med mannens uttalelser, sier Schartum-Hansen.

Psykiater Helge Haugerud skal undersøke mannens helsetilstand og om han er strafferettslig tilregnelig.

Mannens forsvarer, advokat Tore M. Famestad, sier til NRK at sikta erkjenner å ha drept katten, men utover det ønsker han ikke å kommentere saka nærmere.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.