NRK Meny
Normal

Grua-drapet: Siktet og datter sett på tog til Hamburg

Mannen som er siktet for drap på ei 17-årig jente på Grua i Oppland, er observert på et tog fra København til Hamburg sammen med den savnede toårige datteren. I tillegg er det antatte drapsvåpenet funnet.

Drap på 17-åring Lunner

Politiet har sperret av et større område rundt en bolig på Grua i Lunner etter drapet på den 17 år gamle jenta onsdag. Hun skal ha rømt fra tvangsekteskap i hjemlandet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Det opplyser konstituert politimester Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt til NTB.

– Et dansk vitne observerte de to på toget mellom København og Hamburg på dagen torsdag. Vitnet er helt sikker på at det var dem, sier Fosso.

Politimesteren sier hun er glad for den oppmerksomheten mediene har skapt om saken og forteller at politiet nå samarbeider med politiet i de aktuelle landene.

Døde av stikkskader

Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, som sier at den 17-årige jenta døde av stikkskader og påfølgende blødninger. Fosso ønsker ikke å forteller mer om hva slags stikkvåpen det er snakk om.

Ifølge obduksjonsrapporten tyder alt på at 17-åringen ble drept onsdag, samme dag som politiet ble varslet om saken.

Overvåkningsbilde av siktede

Her kommer den drapssiktede barnefaren med toåringen på armen. De to ble filmet på Oslo Sentralstasjon.

Siktet for drap

Mannen i slutten av 20-årene er siktet for drap på jentas mor etter at hun ble funnet drept i Grua i Lunner onsdag.

Politiet har fått tak i overvåkningsbilder hvor den drapssiktede mannen bærer på den savnede jenta på Oslo S.

– Vi går ut med dette fordi et bedre inntrykk av hvordan de to så ut, kan gi oss flere vitneobservasjoner, sier konstituert politimester ved Vestoppland politidistrikt, Linn Hilde Fosso.

Rømte fra tvangsekteskap

Den 17 år gamle jenta som ble funnet drept i Grua onsdag, skal ha rømt fra tvangsekteskap i hjemlandet. Hun skal ha følt at hun var i livsfare i Afghanistan.

Ifølge VG har drapsofferet fortalt politiet at hun kom til Norge fordi faren hennes hadde lovet henne bort til en langt eldre mann som hun ikke ønsket å gifte seg med.

Istedenfor skal hun ha funnet kjærligheten med den 28 år gamle mannen som nå er siktet for å ha drept henne. De to skal ha rømt fra hjemlandet sammen med sin felles datter.

Kom til Norge i mars

Den 17 år gamle jenta kom til Norge 30. mars sammen med datteren og søkte asyl. Hennes mann er ikke registrert som asylsøker, og asylmottaket for enslige mindreårige i Lyngdal i Vest-Agder, der 17-åringen bodde, har ikke hørt om barnefaren.

– Han er helt ukjent for oss, sier daglig leder Mirko Rados ved mottaket til VG.

Drapsofferet kom til Grua dagen før drapet etter å ha fått permisjon fra asylmottaket. Ifølge VG ble hun funnet med store skader i mageregionen, men politiet har ikke ønsket å opplyse hvordan 17-åringen ble drept eller hvem som varslet dem.