Tidligere daglig leder i Visit Lillehammer siktet for underslag

En tidligere daglig leder i Visit Lillehammer er siktet for å ha underslått et betydelig beløp penger fra selskapet. Det bekrefter styreleder i Visit Lillehammer, Hans Rindal.

– Jeg kan dessverre bekrefte at en tidligere daglig leder har foretatt økonomiske disposisjoner som vedkommende ikke burde ha gjort, sier styreleder i Lillehammer Visit, Hans Rindal.

Visit Lillehammer, tidligere Lillehammer Turist AS, er et destinasjonsselskap for kommunene Lillehammer, Gausdal, Øyer, Ringebu, Sør-Fron, Nord-Fron samt Sjusjøen-området i Ringsaker kommune.

Konsernsjef i Moelven Industrier, Hans Rindal.

Styreleder i Visit Lillehammer, Hans Rindal.

Foto: Moelven Industrier

Selskapet ble etablert i 1997, har åtte ansatte og en samlet årlig omsetning på cirka 12 millioner kroner.

Et betydelig pengebeløp

Styreleder Rindal vil ikke si noe om hvor mye penger det dreier seg om, men sier at det dreier seg om et betydelig beløp.

Han forteller også at vedkommende har samarbeidet godt etter avsløringen om underslaget.

– Vedkommende har visst stor samarbeidsvilje da det gjelder å kartlegge forholdet, og har også bidratt med å betale tilbake. Det er inngått en avtale om hvordan gjenstående beløp skal betales tilbake, sier Rindal.

Gikk selv til politiet

Den siktede meldte seg i dag selv inn til politiet.

Den siktedes forsvarer, Tor Kolden, bekrefter at det er snakk om en betydelig sum, og at hans klient nå ønsker å ta konsekvensene av det han har gjort.

– Han gikk til politiet sjøl og ga dem informasjon om det som skal ha skjedd. Han ønsket sjøl å gjøre politiet kjent med forholdet. Han ønsker å gjøre opp for seg, og har erkjent at han har begått et straffbart forhold, sier Kolden til NRK.

– Hvordan har din klient det nå?

– Han er i en vanskelig situasjon. Det er vanskelig for alle berørte, altså ham, hans familie og selskapet.

– Lagt mesteparten bak seg

Styreleder Rindal sier underslaget har ført til at de har måttet bruke mye tid på andre ting enn de burde, men at han regner med at de har lagt mesteparten bak seg.

– Vi håper at vi nå kan fokusere på vanlig drift igjen. Vi håper at færrest mulig av de vi betjener til vanlig har merket noe til at vi har måttet bruke tiden på andre område.

Likviditetsproblemer

I en pressemelding skriver styret i Visit Lillehammer at de har gjennomgått selskapets økonomiske situasjon etter at det ble klart at selskapet har hatt likviditetsproblemer.

Dette har ført til at leverandører ikke har fått betalt som avtalt. Styret har nå gjort en nødvendig opprydning og gransket de økonomiske disposisjoner som har vært foretatt.

Selskapets styre har etablert en plan for refinansiering av virksomheten for å sikre normal drift og fullt oppgjør til alle kreditorer, skriver styret i pressemeldingen.