NRK Meny
Normal

Siktet for uaktsomt drap etter dødsulykke

En polsk mann er siktet for uaktsomt drap etter dødsulykken i Furnes i Ringsaker i helga. Bilen kjørte utfor vegen og en av de tre i bilen omkom.

Dødsulykke Arnkvernvegen

En person omkom i en utforkjøring i Furnes natt til lørdag.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Sjåføren er nå siktet for uaktsomt drap, for kjøring i påvirket tilstand og for brudd på vegtrafikkloven, skriver Hamar Arbeiderblad.

Mannen ble framstilt for varetektsfengsling i ettermiddag. Politiet vil ha ham i varetekt for at han ikke skal rømme fra landet før saken er avgjort.

Omkom på stedet

Det var natt til søndag at bilen med de tre polske mennene kjørte av vegen i Arnkvernvegen i Furnes i Ringsaker. Politiet fikk melding om ulykken i 02-tiden på natta.

– Da vi kom til stedet, fant vi en bil liggende inne i skogen. Det var tre personer inne i bilen, og en av passasjerene ble erklært død på stedet etter at gjenoppliving var forsøkt, fortalte operasjonsleder hos politiet i Hedmark, Dyre Antonsen.

Mistenkte promille

Alle de tre i bilen var polske statsborgere. Mannen som omkom var i 30-åra.

De to andre i bilen ble kjørt til sjukehus. Sjåføren, som nå er siktet, fikk bare lettere skader.

Politiet mistenkte promillekjøring og sikret seg blodprøve av sjåføren. Nå er han altså siktet for uaktsomt bildrap og for promillekjøring.

I følge politiet erkjenner mannen skyld for uaktsomt bildrap, men ikke for kjøring i påvirket tilstand, skriver HA.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Uavgjort etter tredje periode

  Storhamar leia 2–1 over Frisk Asker til det berre var minutt att av kampen. Så utlikna Frisk Asker. Og kampen går til sudden death.

 • Venabygdsfjellet steng

  Fylkesveg 27 over Venabygdsfjellet i Oppland/Hedmark er stengt på grunn av vanskelege køyreforhold, melder Statens vegvesen.

 • Busspassasjerer bruker oftere belte

  Statens vegvesen har kontrollert beltebruken i buss denne uka. På bussene som ble kontrollert i Oppland brukte alle belte. I Hedmark var det fem passasjerer som ikke brukte belte og fire av dem ble ilagt gebyr.

  Belte i buss
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK