NRK Meny
Normal

Siktet for uaktsomt drap etter dødsulykke

En polsk mann er siktet for uaktsomt drap etter dødsulykken i Furnes i Ringsaker i helga. Bilen kjørte utfor vegen og en av de tre i bilen omkom.

Dødsulykke Arnkvernvegen

En person omkom i en utforkjøring i Furnes natt til lørdag.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Sjåføren er nå siktet for uaktsomt drap, for kjøring i påvirket tilstand og for brudd på vegtrafikkloven, skriver Hamar Arbeiderblad.

Mannen ble framstilt for varetektsfengsling i ettermiddag. Politiet vil ha ham i varetekt for at han ikke skal rømme fra landet før saken er avgjort.

Omkom på stedet

Det var natt til søndag at bilen med de tre polske mennene kjørte av vegen i Arnkvernvegen i Furnes i Ringsaker. Politiet fikk melding om ulykken i 02-tiden på natta.

– Da vi kom til stedet, fant vi en bil liggende inne i skogen. Det var tre personer inne i bilen, og en av passasjerene ble erklært død på stedet etter at gjenoppliving var forsøkt, fortalte operasjonsleder hos politiet i Hedmark, Dyre Antonsen.

Mistenkte promille

Alle de tre i bilen var polske statsborgere. Mannen som omkom var i 30-åra.

De to andre i bilen ble kjørt til sjukehus. Sjåføren, som nå er siktet, fikk bare lettere skader.

Politiet mistenkte promillekjøring og sikret seg blodprøve av sjåføren. Nå er han altså siktet for uaktsomt bildrap og for promillekjøring.

I følge politiet erkjenner mannen skyld for uaktsomt bildrap, men ikke for kjøring i påvirket tilstand, skriver HA.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leide PR-hjelp til E6-kamp

  Regionrådene leide inn PR-byrå for å få fortgang i videre utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Ifølge GD kom regningen på 380 000 kroner. Målet var å få E6 på dagsorden før behandlingen av Nasjonal Transportplan.

  Planter igjen ny E6 Sjoa
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • I retten for overgrep mot småjenter

  Idag starter rettssaken i Gjøvik tingrett mot en 39 åring som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 6 småjenter, blant dem hans egen niese. Aktor Thorbjørn Klundseter, har tatt forbehold om påstand om forvaring med en tidsramme på 12 år.

 • Hedmark slo Oppland i TV-aksjon

  Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK