NRK Meny
Normal

Siktet for drapsforsøk etter drosjekapring

En mann og en kvinne er siktet for drapsforsøk etter å ha angrepet en drosjesjåfør og kapret drosjen hans ved Sjoa natt til fredag.

Drosjen etter at kaprerne kjørte av veien med den.
Foto: Malin Sveinsdotter Lystad / NRK

Det var Lillehammer Byavis som først omtalte saken. Operasjonsleder Geir Stavheim i Gudbrandsdal politidistrikt bekrefter ovenfor NRK at begge er siktet for drapsforsøk. Han opplyser at mannen og kvinnen som var med på kapringen sitter i varetekt i Lillehammer. De blir framstilt for varetektsfengsling i Nord Gudbrandsdal tingrett mandag.

Svært dramatisk

Drosjesfåføren har forklart om en svært dramatisk hendelse da de to overmannet han på et kjøreoppdrag fra Lillehammer til Dombås. Han har forklart til politiet at de to forsøkte å ta livet hans, men at han kom seg unna etter et basketak i vegbanen. Deretter fikk hjelp av en forbipasserende. Drosjesjåføren beskrev den mannlige kapreren som engelsktalende.

Drosje kapret i Sjoa – stoppet nær Trondheim

– Jeg trodde de skulle drepe meg

Politiet forsøkte å ta igjen bilen flere steder, men ferden stoppet ikke før den kaprede drosjen trillet rundt og havnet i motsatt kjørebane på E6 i Okstadbakken i Trondheim etter å ha kjørt i svært høy fart.

Drosjesjåføren ble tatt hånd om ved sjukehuset i Lillehammer etter den dramatiske hendelsen, mens de kaprerne ble innlagt til observasjon på St.Olavs hospital i Trondheim.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang