NRK Meny
Normal

Mann siktet for bensinstasjonsranene

Politiet har siktet en mann for de to væpna besinstasjonsranene i Hamar i fjor høst. Mannen er en av de tre som er pågrepet for ranene av to kvinner i jula.

Ran Esso-stasjonen ved Maxi Storsenter

Politiet har siktet en mann for bensinstasjonsranene i Hamar.

Foto: Overvåkningsvideoen ved Esso-stasjonen ved Maxi storsenter i Hamar

Politiet har hele tiden jobbet med å finne ut om det kunne være en sammenheng mellom besinstasjonsranene og ranene av to kvinner i byen i Hamar i jula.

Nå mener de å ha funnet en kobling, og har siktet en av de tre mennene for begge bensinstasjonsranene. Det skriver Hamar Arbeiderblad.

– Jeg kan bekrefte at vi har siktet en av de tre som sitter i varetekt, for begge de væpna bensinstasjonsranene, sier krimsjef i Hamar, Rune Otterstad til NRK.

Men han kan foreløpig ikke si noe om hva som er bakgrunnen for siktelsen.

– Nei, av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si noe om det nå, sier Otterstad.

Siktet for overfall og ran av to kvinner

De tre som sitter fengslet, ble tatt etter at to kvinner ble overfalt og ranet i Hamar kort tid etter hverandre natt til fjerde juledag. En tredje kvinne ble forsøkt ranet.

Alle tre ble etterhvert varetektsfengslet. Det er tre afrikanske menn i begynnelsen av 20-åra. En av dem har norsk statsborgerskap. Det er en av de andre som nå er siktet for bensinstasjonsranene også.

En fjerde mann som ble pågrepet, ble senere løslatt.

Fengslet i fire nye uker

Mannen som nå er siktet for de væpna besinstasjonsranene skulle fremstilles for ny varetektsfengsling i dag. Etter at siktelsen mot ham ble utvidet i går, har han samtykket til fire nye uker i varetekt.

– Både han og de to andre er fortsatt siktet for ranene av de to kvinnene, opplyser Rune Otterstad til NRK.