NRK Meny
Normal

Siktet etter Lillehammer-brannen

En person er siktet for ildspåsettelse etter brannen i Storgata i Lillehammer.

Brann i Storgata på Lillehammer
Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Politiet i Innlandet bekrefter overfor NRK at en person er siktet etter storbrannen i Storgata 81 i Lillehammer natt til søndag.

Vedkommende blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Den verneverdige bygården i gågata ved Lilletorget, midt i hjertet av Lillehammer, ble totalskadd i brannen som oppsto i 04-tida. Brannvesenet måtte kjempe i flere timer for å hindre spredning til to tilstøtende trehus.

Politiet foretok søndag ettermiddag flere vitneavhør, og det er etter det NRK forstå disse avhørene som har ledet fram til siktelsen.

Politioverbetjent Øyvind Bjerke sier til NRK at de er tidlig i etterforskningen og foreløpig ikke kan si mer om siktelsen.

Han opplyser at personen som er siktet ikke bodde i dette huset, men at brannen trolig startet innendørs i en leilighet i andre etasje.

Til sammen 16 personer ble evakuert på grunn av brannen. En av dem ble fraktet til sykehus med røykskader.

Se bilder fra brannen:

Brann i Storgata i Lillehammer

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Pågrepet etter ran

    En mann er pågrepet, mistenkt for å stå bak ranet av ei kvinne i 70-åra i Elverum lørdag kveld. Mannen er satt i arresten og vil blir avhørt mandag morgen.

    Laster Twitter-innhold
  • 21 varsel, Høgre innfører tiltak

    Høgre innfører ei rekkje tiltak etter å ha fått totalt 21 varsel fordelt på 12 personar om seksuell trakassering. Ti av varsla er mot Kristian Tonning Riise. Høgre opprettar òg eit utval, leidd av Henrik Syse, som skal vurdere handteringa av varsla.