NRK Meny
Normal

Siktet etter Lillehammer-brannen

En person er siktet for ildspåsettelse etter brannen i Storgata i Lillehammer.

Brann i Storgata på Lillehammer
Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Politiet i Innlandet bekrefter overfor NRK at en person er siktet etter storbrannen i Storgata 81 i Lillehammer natt til søndag.

Vedkommende blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Den verneverdige bygården i gågata ved Lilletorget, midt i hjertet av Lillehammer, ble totalskadd i brannen som oppsto i 04-tida. Brannvesenet måtte kjempe i flere timer for å hindre spredning til to tilstøtende trehus.

Politiet foretok søndag ettermiddag flere vitneavhør, og det er etter det NRK forstå disse avhørene som har ledet fram til siktelsen.

Politioverbetjent Øyvind Bjerke sier til NRK at de er tidlig i etterforskningen og foreløpig ikke kan si mer om siktelsen.

Han opplyser at personen som er siktet ikke bodde i dette huset, men at brannen trolig startet innendørs i en leilighet i andre etasje.

Til sammen 16 personer ble evakuert på grunn av brannen. En av dem ble fraktet til sykehus med røykskader.

Se bilder fra brannen:

Brann i Storgata i Lillehammer

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vant gull i oste-VM

  Eggen Gardsysteri SA i Vingelen i Tolga fikk gull for sin ost «Fjellblå» under World Cheese Awards i London. De mottok også sølvmedalje for osten «Fjellgo». Avdem Gardsysteri på Lesja mottok bronse for «Vellagra Fjelldronning». 3000 oster fra rundt 30 land ble bedømt under oste-VM.

  Eggen Fjellblå
  Foto: Eggen Gardsysteri
 • Kongsvinger vant over Frisk Asker

  I eliteserien i ishockey vant Kongsvinger 7-6 borte mot Frisk Asker. Kongsvinger ligger likevel sist på tabellen.

 • Vogntog fast på Fv 51 ved Randen

  Et vogntog står i bakkene opp fra Rv 15 mot Valdresflya. Et kjørefelt åpnet, vogntoget må legge på kjetting før det får kjøre videre.