NRK Meny
Normal

Siktes for flere drapsforsøk

Mannen som er siktet for å tent på huset til sorenskriveren i Hamar siktes nå også for flere drapsforsøk.

 Brann i huset til sorenskriveren i Hamar

To personer befant seg i huset til sorenskriveren da det ble påtent i 2013.

Foto: POLITIET

Det var natt til mandag den 22. juli i 2013 at det begynte å brenne i et bolighus i Borchgrevinks gate i Hamar. Huset tilhørte sorenskriveren i Hedmarken tingrett. Ingen personer omkom i brannen, men sorenskriverens datter og hennes venninne befant seg i huset da brannen oppsto.

I mars ble en mann i slutten av 30-årene siktet etter mordbrann-paragrafen for mordbrannforsøk. Nå er siktelsen utvidet, skriver Hamar Arbeiderblad.

Politiet sikter mannen for forsøk på overlagt drap på to personer, og drapsforsøk mot ytterligere to personer.

– Han er siktet for to tilfeller av forsøk på overlagt drap. Han er fortsatt siktet for forsøk på mordbrann slik status har vært en stund. Han er også siktet for forsøk på drap på de to som oppholdt seg i huset på branntidspunktet, politiadvokat Barbro Røkenes i Hedmark politidistrikt til HA.

Les alle sakene om husbrannen hos sorenskriveren her!

Trusler mot vitner

Brann hos sorenskriveren i Hamar

Sorenskriverboligen ble totalskadet under brannen.

Foto: Politiet

Sorenskriveren hadde mottatt flere trusler før brannen i 2013. I oktober samme år besluttet Riksadvokaten at saken skulle etterforskes ved oslopolitiets seksjon for organisert kriminalitet, med bistand fra Hedmark politidistrikt.

– Det er et anslag mot sorenskriveren, mot selve embetet og hans utførelse. Vi ser på det som et angrep på selve rettsvesenet, og det ser vi meget, meget alvorlig på, har politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga. tidligere uttalt til NRK.

Politiet har nå også siktet mannen for nye tilfeller av trusler mot et vitne i brannsaken, skriver HA.

30-åringen har tidligere nektet straffskyld og for å ha noe med brannen å gjøre.