Siktede i Grua-saken fortsatt ikke avhørt

Mer enn to uker etter pågripelsen i Roma, har norsk politi fortsatt ikke avhørt mannen som er sikta for drapet på Grua.

Siktet for drap på 17-åring i Grua

Den 28-årige mannen som er faren til den avdødes barn, ble sikta og pågrepet i Roma fire dager etter drapet - sammen med den 2 år gamle datteren.

Foto: Overvåkningskamera

Politiet sa etter pågripelsen at det var svært viktig å få gjort avhør raskt, men på grunn av papirformaliteter har ingen ting skjedd.

– Utleveringsbegjeringen er sendt, vi avventer tilbakemelding på denne, og vi avventer også tilbakemelding på om vi kan sende egne folk ned for å avhøre siktede. Det er visse formaliteter som må være i orden først, sier Mari Lauritzen Hasle, politiadvokat i Vestoppland politidistrikt.


12.juni ble en 17-årig afghansk jente ble funnet drept på Grua på Hadeland. En 28-årig mann som er faren til den avdødes barn, ble siktet og pågrepet i Roma fire dager senere. Han var da sammen med den 2 år gamle datteren.

Sto klare til å reise

Italiensk politi kunne stolt fortelle hvordan pågripelsen foregikk. Politiet på Gjøvik sto klare til å reise til Roma for å avhøre den siktede mannen så fort som mulig, og frakte den 28-årige afghaneren til Norge.

Dette var blant annet viktig for å få avklart om han hadde medhjelpere på flukten. Men etter to uker er mannen fortsatt ikke avhørt.

– Det er det vi har sendt en anmodning på, og som vi venter på svar på, sier Lauritzen Hasle.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Drap på 17-åring Lunner

Det var i dette huset i Grua at drapet på den 17 år gamle kvinnen fant sted.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tør ikke spå hvor lang tid det vil ta

Hun sier politiet ikke vet om italiensk politi har avhørt mannen, og tør heller ikke spå når ting løser seg.

Heller ikke den 2 år gamle datteren er kommet til beredskapshjemmet i Norge. Hun er fortsatt på en institusjon i Italia. Bistandsadvokaten hennes, Inger Marie Støen, sier de er maktesløse.

– Dette er en liten jente som har opplevd temmelig mye, og det er nå viktig at hun fårro rundt seg og at det ikke er stadig nye personer hun må forholde seg til. Desverre har det tatt mye lengre tid enn det som har vært ønskelig, og det er trist, men vi må forholde oss til det systemet som er i Italia, sier hun.

2-åringen ble tatt hånd om av italiensk politi etter at faren ble pågrepet og siktet for drapet på jentas 17 år gamle mor. Moren hadde fått asyl i Norge.

Støen sier at all jobb og alt papirarbeid som kan gjøres fra Norge er gjort.

– Vi må bare vente til de italienske myndighetene frigjør henne, avslutter hun.