NRK Meny
Normal

Sikta for drapsforsøk mot polititjenestemenn

30-åringen som skal ha løsna skudd mot politiet på en bensinstasjon på Roa i juni får nå en utvida siktelse. Han erkjenner fortsatt ikke straffskyld.

Skyting på bensinstasjon på Roa

GJØR UNDERSØKELSER: Det ble funnet flere hylser etter skuddvekslinga på Roa i juni.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Mannen fra Buskerud ble først sikta for trusler mot politiet og for å ha oppbevart våpen. Nå er siktelsen utvida til å gjelde drapsforsøk mot polititjenestemenn. Det sier mannens advokat, Stian Mæland, etter dagens fengslingsmøte.

– Han erkjenner at det er han som skjøt, men det er et spørsmål om hvorvidt han har retta våpen mot tjenestemennene eller ikke. Der er det motstridende opplysninger, sier Mæland.

Klienten hans erkjenner fortsatt ikke straffskyld.

Begjærte fortsatt varetektsfengsling

Natt til fredag 26. juni forsøkte politiet å stanse en bil på Hønefoss, men de to personene i bilen stakk av. Da politiet møtte på de to senere samme kveld ved Shellstasjonen på Roa i Lunner kommune, skal det ha blitt løsnet skudd.

– Politipatruljen prøvde å komme i kontakt med bilen. Da ble det løsnet skudd mot politiet, og politiet skjøt tilbake, har konstituert politimester i Vestoppland, Linn Hilde Fosso, tidligere uttalt til VG.

Under fengslingsmøtet begjærte politiet fire nye ukers varetektsfengsling for mannen. Dette ble ifølge advokaten begrunnet med at det var fare for gjentakelse.

Mannen har valgt å ikke forklare seg overfor politiet.

Mæland forteller at klienten etter forholdene har det greit.

– Han ble skutt i hofta av politiet og det er selvfølgelig smertefullt, påpeker han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND