NRK Meny
Normal

Sigbjørn Johnsen styreleder i Norsk Tipping

Sigbjørn Johnsen blir ny styreleder i Norsk Tipping på Hamar.

Norsk Tipping
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen blir ny styreleder i Norsk Tipping. Det har Kultur- og kirkedepartementet bestemt i dag.

Johnsen har vært fylkesmann i Hedmark siden 1997 og var finansminister i Gro Harlem Brundtlands tredje regjering i perioden 1990-1996. Han har vært medlem av og ledet en rekke offentlige utvalg, herunder Pensjonskommisjonen.

Johnsen tar over etter Sigmund Thue, som trakk seg som styreleder i april.

Johnsen blir styreleder i den resterende delen av inneværende periode, det vil si fram til 30. april 2009.

Les også: Helt ny ledelse i Norsk Tipping

Erfaren og solid

- Med Sigbjørn Johnsen får Norsk Tipping en styreleder med solid erfaring og innsikt i den samfunnsmessige og politiske virkeligheten som Norsk Tipping er en del av, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

- Vår nasjonale pengespillpolitikk med en streng regulering av pengespill, blir utfordret av et voksende internasjonalt pengespillmarked og innenfor EU/EØS. I en slik periode er det viktig med en styreleder og et styre som sikrer at Norsk Tipping fortsatt kan ivareta sin rolle som tilbyder av forsvarlige pengespill og forebygger negative konsekvenser av pengespill, på en god og ansvarlig måte, uttaler statsråd Giske.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trailere kolliderte i Hedmark

  To trailere har kollidert på riksvei 3 ved Lonåsen nord for Tynset i Hedmark. Nødetatene er på vei til stedet. To personer undersøkes av helsepersonell.

  Laster Twitter-innhold
 • Ung mann kjørte uten førerkort

  Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.