NRK Meny
Normal

Sier de laget sexfilmer sammen

38-åringen som er tiltalt for å ha voldtatt fem kvinner mens de var mer eller mindre bevisstløse, og filmet det, sier han ikke brukte tvang, men at de var enige om å spille inn sexfilmene.

Statsadvokat Iris Storås (th) konferer med politiførstebetjent Øyvind Bakken før saken begynte i da

Aktor, statsadvokat Iris Storås (t.h), mener tiltaltes troverdighet er liten.

Foto: Knut Sveen / NRK

Den 38 år gamle Elverums-mannen nekter straffskyld for alle voldtektene og den øvrige volden han er tiltalt for.

Han nekter for at han brukte tvang. Han sier tvert i mot at han og kvinnene var enige om å filme mens de hadde sex. Det gjorde de ofte, sier han i retten.

Når det gjelder den tidligere kona hans, sier han at de var enige om å spille inn sexfilmer som de senere kunne legge ut på nettet og tjene penger på.

Men ingen av filmene ble noen gang lagt ut.

Mener han lyver

Aktor, statsadvokat Iris Storås, mener han lyver. Hun viser til at kona var så ruset på narkotiske stoffer at hun var bevisstløs og ikke kunne sette seg til motverge. Tiltalte innrømmer at hun kanskje var bevisstløs, men sier da at de var enige om at han skulle fortsette uansett.

Det tror ikke aktor, statsadvokat Iris Storås, noe på.

Hun stiller spørsmålstegn ved tiltaltes troverdighet og tar ham stadig i løgn. Hun viser til tidligere politiavhør, der det er mange ting han har løyet om. Tiltalte blir irritert og sier at han vet han har løyet før, men at han sier sannheten i retten nå.

Sier de alltid var enige på forhånd

Steinar Jacob Thomassen

Steinar Jacob Thommasen er forsvarer for den voldtektstiltalte 38-åringen.

Foto: Mette Finborud Børresen

Tiltaltes forsvarer, advokat Steinar Jacob Thommasen, forsøker å få fram at det ikke bare var tiltalte som tok initiativ, eller tok seg til rette.

Han får tiltalte til å fortelle at den tidligere kona hans ofte tok initiativ til sex og at det var hun selv som ruset seg.

Tiltalte hevder at de aldri gjorde noe som de ikke var enige om på forhånd.

– Det var så mye rusmidler at de var bevisstløse, men hun samtykket selv etter at bevisstløshet inntraff, sier forsvarer Steinar Thommasen til NRK.

Trengte penger

– Forklaringen på at de laget disse sexfilmene, er at de var i en vanskelig økonomisk situasjon som de ville forsøke å komme ut av, sier forsvarer Steinar Thommasen.

På spørsmål omhvorfor hans klient forklarer seg annerledes om flere ting nå, enn han har gjort tidligere, svarer forsvareren, at han mener tiltalte ikke har løyet om hva som skjedde mellom ham og kona tidligere, men gitt en lang og detaljert forklaring.

– Hvorfor har han forklart seg usant om flere andre ting i politiavhør tidligere?

– Han ville skjule sitt eget rusmisbruk, sier forsvareren.

Fire kvinner skal vitne

Fire fornærmede kvinner skal vitne i Sør-Østerdal tingrett under den tre uker lange rettssaken.

Bistandsadvokat for en av dem, Jostein Løken, sier det blir tøft for dem. For det første er de redd for å se tiltalte og for det andre er det snakk om intime detaljer som må fram i retten.

Noen har bedt om at tiltalte ikke får være tilstede mens de vitner og flere vil be om at retten lukkes når videofilmene skal vises for retten.

Les også: